U slučaju da Vas reči berza i investicija asociraju isključivo na ekonomiju, dozvolite nam da Vas razuverimo da to uopšte ne mora da bude ta...


U slučaju da Vas reči berza i investicija asociraju isključivo na ekonomiju, dozvolite nam da Vas razuverimo da to uopšte ne mora da bude tako. 

Ako odlučite da Vaše slobodno vreme investirate u uživanje, znamo koja je adresa za to. Restoran Broker se nalazi u ulici Antifašističke borbe 23g/5. Samo okruženje ovog restorana neobičnog imena čine stambene zgrade tako da ćete se u svakom momentu osetiti dobrodošlo i prijatno, kao u svom komšiluku. 



Sam enterijer restorana je dekorisan sa dosta detalja, lokal je ušuškan tako da je atmosfera koja vlada u restoranu krajnje topla i opuštena. Broker postoji dve godine i za to vreme je dostigao kultni status u ovom delu grada, gde se uvek traži mesto više. Obzirom da nam predstoje sunčani dani, bašta restorana zaslužuje posebnu pažnju. Prostrana i ugodna, nudi skrovište od sunca i stresa. U bašti možete tokom dana popiti kafu, uveče možda pivo ili koktel a pogodna je i za praćenje velikih sportskih dogadjaja sa društvom. 


Koncept se ogleda u ideji da je restoran italijanske kuhinje ali na domaćinski način. 

Bilo da ste došli da popijete kafu vrhunskog kvaliteta, na doručak ili ručak, bićete prijatno iznenađeni. Porcije su obilne a jelovnik šarenolik pa svako može pronaći nešto za sebe. 

U slučaju da ste izuzetno gladni, preporučujemo da za doručak izaberete upravo onaj koji nosi naziv restorana – Broker doručak koji garantuje uspešan dan. Za osećaj da doručkujete kao kod kuće, tu je palenta sa dodatkom parmezana i hrskavom pančetom. 

Znamo da dobar ručak počinje dobrim predjelom, pa je zato jedan od favorita u Brokeru selekcija italijenskih delikatesa i sireva ili možda tatar biftek po tajnom receptu šefa kuhinje kao savršen uvod u ono što sledi. 


Paste kao pravi predstavnici italijanske kuhinje su ovde posebna uživancija u ukusima. Sva testenina se ručno izrađuje baš u kuhinji restorana a njoke sa tartufima i bri sir su sjajna kombinacija za ručak uz belo vino Sila, Milanović. 

Ako ste ljubitelj salati, Vaš izbor bi sigurno bila biftek salata sa dresingom od senfa i meda, posebno sada tokom proleća. Za one koji preferiraju jače ukuse, intenzivne arome u Brokeru brane burgeri od najkvalitetnijeg mesa iz mesare Jokić, kao i svinjski file serviran na spanaću sa povrćem i sosom od montasio sira. Preporuka vinskih znalaca iz Brokera je i crveno vina Probus, Milanović nastao od autohtonih sorti na našem području. 

Bocconcini pizzaiolo je takođe deo raznolike ponude, a predstavlja kockice piletine u kremastom sosu sa mocarelom i čeri paradajzom.  


Pica u Brokeru sa svojom jedinstvenom recepturom, zaslužuje poseban aplauz. Tanko, hrskavo testo, bogato nafilovano, uvek oduševi i najzahtevnije goste. Broker pizza sa tikvicama, paradajzom i parmezanom je pravi specijalitet gde na prvi zalogaj putujete do Italije. 

A kada vam je potrebna doza slatkiša, poslastice poput tiramisua se ovde prave po tradicionalnoj italijanskog recepturi, dok su čokoladni sufle i čiz kejk takođe sjajan izbor za dezert. 

Hranu iz Brokera možete poneti i za uživanje u svom domu pa zato za sve take away porudžbine dobijate 15% popusta. 



Restoran Broker predstavlja idealno mesto za porodični ili poslovni ručak, ali i za proslave značajnih životnih trenutaka, zato vlasnici imaju u planu do kraja godine otvaranje još jednog lokala. U ovom restoranu ćete osim u odličnoj hrani i piću, moći da uživate i u odličnoj usluzi, zato kada sledeći put budete imali nedoumicu gde da svratite na večeru ili čašu vina, ne razmišljajte previše i zaputite se u Broker. 


Ako ste stanovnik Beograda, znate da određeni delovi grada, kao da nisu pogodni da se u njima snalazite po adresi. Posebno Novi Beog...



Ako ste stanovnik Beograda, znate da određeni delovi grada, kao da nisu pogodni da se u njima snalazite po adresi. Posebno Novi Beograd zna da bude pomalo konfuzan. 
Međutim, kada je Švercer bar u pitanju, samo ime ovog restorana ukazuje na njegovu lokaciju. Naime, restoran se nalazi u ulici Narodnih heroja 30, upravo preko puta Uprave carina, i baš ta činjinica daje na šarmu ovom imenu. 



Autentičnost lokala i koncepta je iskazana u više segmenata. Ono što od samog ulaska u restoran privlači pažnju je specifičnost enterijera. Unutrašnjost čini prijatan ambijent od punog drveta sa dizajnerskim detaljima – kod šanka možete kao dekoraciju pronaći stari semafor koji je sada svoju ulogu pronašao kao ukras u Švercer baru. Zidovi su prekriveni fotografijama i umetničkim slikama iz različitih vremenskih perioda, ali svi imaju zajedničku tematiku - šverc i krijumčaranje. Da li je u pitanju prohibicija, period nekog od svetskih ratova, možda kadar iz nekog fima ali svi do jednog imaju isti idejni element, tako da uvek znate da ste u Švercer baru. Kako unutra, tako i napolju, puno drvo i njegovi topli tonovi dominiraju prostorom. 


Bašta je velika, natkrivena i prostrana, ispunjena cvećem i simpatičnom dekoracijom u vidu bicikle, pa je idealna da baš u njoj popijete prvu jutarnju kafu ili ručate sa poslovnim partnerom, ako radite na Novom Beogradu. Bar postoji godinu dana, i od samog početka ne prestaje da fascinira svoje goste vrhunskom uslugom i odličnom hranom. 
Jelovnik je šarenolik i svako može pronaći svoje omiljeno jelo u ovom restoranu vrlo lako i zaljubiti se u isto na prvi zalogaj. Pored sekcije doručka, pasti i rižota zaštitni znak jelovnika su švercer bajadere. Ukusno presovano praseće meso, spremano na specifičan način, u sosu od pečenja i umaku od rena oduševiće sve one koji vole tradicionalne ukuse. 
Ako volite intenzivne arome u jelima, tu su i kobasice izuzetnog kvaliteta – austrijske, domaće ili kranjske pa u spoju sa domaćinskim, hrskavim krompirom, nema greške ako ih odaberete za ručak sa voljenom osobom ili večeru sa prijateljima. 


Najbolji primer kvalitetnih porcija po pristojnoj ceni za one koji su mnogo gladni, u Švercer baru je pljeskavica. Možda gurmanska ili sa lukom, neće vas razočarati, već će biti pravi užitak u vašem danu. 
Za kompletno restoransko iskustvo predlažemo da kao dezert probate čokoladni sufle. Spoj čokolade i sosa od vanile, dva različita ukusa, koja se perfektno nadopunjuju su razlog što ovu poslasticu svi volimo. 

Vikendom Švercer bar organizuje vrlo posećene svirke različitog karaktera sa rok ili tematskom filmskom muzikom i tada je pravi momenat da probate neku rakiju ili pivo. Restoran ima impresivnu selekciju inostranih i domaćih piva i rakija sa kojom se može pohvaliti retko koji restoran. Za vikend svirke vam je samo neophodna rezervacija i vaš sto vas sigurno čeka. 
Ako do sada niste imali priliku da budete gost Švercer bara, morate ugoditi sebi i u što kraćem roku svratiti do njih na dozu osmeha, vrhunske specijalitete i uživati u profesionalizmu i kvalitetu ovog bara i restorana. 

U bajkama, samo jedna vrata često dele od čarolije u kojoj može bespovratno da se uživa. Ta jedna vrata otvorena su 2017. godine, u Beo...



U bajkama, samo jedna vrata često dele od čarolije u kojoj može bespovratno da se uživa. Ta jedna vrata otvorena su 2017. godine, u Beogradu, a magija se događa svakog jutra od šest časova, kada pekar dolazi kako bi po receptu na kojem se radilo tačno osam meseci, napravio slatkiš zbog kojeg ćete poželeti da nikada iz bajke ne izađete. U modernom vremenu, "Glazura" je magija bez filtera! Dolazak u popularno naselje Belvil nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ako potraži roze eksterijer, a nebo plavi enterijer.


Dolazak nije ništa u poređenju sa prvim korakom po ulasku. Odmah ispred vas naći će se više od 40 vrsta pažljivo odabranih ukusa krofni koji su nastali sa željom da u našem glavom gradu deca, mame, tate, komšija, školarci i njihovi učitelji, parovi i poslovni ljudi, jednom rečju - sladokusci uživaju u divnim voćnim i čokoladnim punjenjima i prelivima. "Glazura" je mesto gde se prave samo prave krofne. Ako ne možete da se odlučite, Beri specijal biće idealan za ljubitelje vanile i maline (u voćnim punjenima reč je o tačno 70 posto voća), dok će Kremko osvojiti sve koji vole mlečnu čokoladu, eurokrem i plazmu. Ipak, ukoliko ste baš veliki ljubitelj slatkiša, La Bomba ne treba ni da se opisuje. Dovoljno je napisati da je teška više od 400 grama.
Ipak, kako se magija dešava uvek u noćnim i jutarnjim časovima, tako nakon pekara u ovaj krofna shop ulazi dekorater, koji čini da testo dobije savršene oblike i završnicu. Čarobna vrata otvorena su svakog dana od 08 do 21 čas, od ponedeljka do petka i od 09 do 21 čas subotom i nedeljom. Od aprila, radno vreme "Glazure" je do 22 časa.


Kada odaberete svoj slatkiš, do vas će da dotrči omiljeni član celog tima, zbog kojeg i ljubitelji pasa dolaze kako bi se fotografisali sa njim. Ipak, buldog Grof nije običan pas, on je član porodice, daleko poznat po umiljatom karakteru i još poznatiji po više desetina hiljada pratilaca na društvenim mrežama. Dok se igrate sa Grofom, uživajte u idiličnom enterijeru koji će na svakoj fotografije izgledati fenomenalno bez trunke filtera.


U carstvu krofni mogu da se naruče i personalizovane krofne (minimalna količina je četiri), samo je potrebno pozvati dva dana ranije. Ljubazno osoblje ispunjava sve želje, bilo da je reč o izgledu krofne, ili o veličini. Verovali ili ne, ovde se prave čak tri veličine krofni - mini (od četiri do pet centimetara u prečniku), standardne (od osam do 10 centimetara) i džambo (više od 20 centimetara u prečniku). Osim toga, budite slobodni da naručite veganske ili posne krofne.
Kako bi vaši mališani imali potpuni ugođaj, "Glazura" nudi mogućnost organizovanja rođendana, svih vrsta proslava, godišnjica i važnih datuma. Nisu strane ni porudžbine firmi koje svoje klijente vole da iznenađuju slatkim zadovoljstvima.


Akciju 5+1 nemojte da propustite, a iz krofna shopa uvek ćete izaći sa osmehom uz jednu bitnu razliku - ovu tajnu svima možete da ispričate, jer se magija u bajki pod nazivom "Glazura" umnožava samo kada se deli.

U samom centru Beograda nalazi se pab koji će vam potpuno dočarati duh i šarm britanske prestonice. Bilo da je reč o autentičnim telefonsk...

U samom centru Beograda nalazi se pab koji će vam potpuno dočarati duh i šarm britanske prestonice. Bilo da je reč o autentičnim telefonskim govornicama, sada već čuvenim stražarima, ili starim mostovima, „Old London Pub“ u Beogradu otkriće vam sve tajne, ali i na jedinstven način povezati duh starog Beograda i Londona.




Pab se prostire na tri nivoa i svaki je na svoj način veoma šarmantan. U prizemlju, na spratu i u underground prostoru svakodnevno možete da popijete više od 70 vrsta piva, dok skoro 60 flaširanih vrsta dolazi iz 20 zemalja. Belgijsko Delirium Tremens, češko Bernard Amber, južnoafričko Sunday Easy IPA, engleska piva Wells Bombardier i Hobgoblin, italijanska, španska, meksička, irska, a najznačajnije, srpska craft piva samo su neka od mnogobrojnih u kojima možete da uživate u bilo koje doba dana. A šta bi pivo bilo bez dobrog roštilja? U „Old London pubu“ probajte jedinstvene specijalitete, sa još interesantnijim nazivima poput kraljičinog i kraljevog burgera, Sir Churchill kobasica, Ryan Giggs krilaca, ali i pohovane piletine sa susamom pod nazivom „Sezame, otvori se“. Kako je kraljica u Britaniji oduvek bila „jača“ figura, tako ćete ako naručite „njen“ burger u pabu dobiti znatno začinjenije i bogatije jelo. 



Osim u meniju, londonski šmek oseća se u enterijeru i to u toj meri da nećete znati čemu prvo da se posvetite. Fotografije na zidovima, zastave, zvona za šankom, svi detalji birani su s velikom pažnjom, a najpre kako bi se gosti maksimalno opustili i uživali. Osoblje je vrlo neposredno, te imate utisak da komunicirate sa članovima porodice. Ako ne znate tajnu zvona za šankom, slobodno pitajte najbližeg konobara, ali ne očekujte da zvuk zvona često čujete. Uz dobar doručak, ručak, ili jednostavni predah od svakodnevnih obaveza uz omiljenu kafu, odigrajte partiju bilijara, pikada, ili stonog fudbala sa prijateljima, dok tokom tematskih večeri možete da uživate u kvizovima, ili karaokama. Sredom, četvrtkom, petkom i subotom bend uživo svira najpopularnije numere kako stranog, tako i domaćeg roka. Nedelja je dan tokom kojeg se tradicionalno maksimalno uživa, a u pabu je ovaj dan posvećen craft pivu. 
Ponedeljkom, ukoliko želite, možete da učestvujete u tematskim kvizovima, a o čemu bi bilo reči, ako ne o čuvenom Hariju Poteru. Zbog velikog interesovanja, za učešće u kvizu je potrebno prijaviti se nekoliko dana unapred, kao i za karaoke koje se održavaju utorkom. Tada će vam biti obezbeđena potpuna privatnost, jer se karaoke održavaju na sledećem nivou, u underground prostoru. 



U pabu se organizuje i team building, a oko 200 mesta će biti sasvim dovoljno da se zaposleni maksimalno opuste. Takođe, u bašti mogu da uživaju porodice, prijatelji, ali i parovi, koji žele da uhvate prolećno sunce. 

Za sve koji žele da osete duh starog Beograda, a probaju tradicionalna jela u koja su utkane niti modernih svetskih kuhinja, u samom centr...


Za sve koji žele da osete duh starog Beograda, a probaju tradicionalna jela u koja su utkane niti modernih svetskih kuhinja, u samom centru grada u okviru stare kuće, od 2018. godine nalazi se restoran „Stari Beograd“. Kafana koja spaja duh tradicije i novitete, slano i slatko, dobru muziku i vino, jednom rečju, kutak za sve koji žele da odmore od gradske vreve, a uz vrhunsku hranu i zvuke tamburaša slave život. 


 

Restoran „Stari Beograd“ vraća vas u istoriju jednog od najlepših gradova na svetu, a svaki delić enterijera s namerom je osmišljen tako da se svi prisete kako je to nekada izgledalo, dok se o detaljima poput miljea postavljenih na zidovima, originalnim slikama starog Beograda, ili krčaga posebno brinulo. U restoran su dobro došli svi koji žele mesto za intimniji doživljaj, a ukoliko ipak želite da budete u toku sa svim dešavanjima, velika bašta biće otvorena sa prvim zracima sunca. Ukoliko se pitate gde biste mogli da pojedete dobru kolenicu u kupusu (koja se služi uz ukusni bareni krompir), rebarca na kajmaku, juneći gulaš, pihtije, ili divljač, kao i teletinu ispod sača, „Stari Beograd“ otvoren je svakog dana od 10 do 22 časa, osim nedeljom. 



Za one koji su pre ljubitelji rečnih specijaliteta, tu su dimljena pastrmka, kao i dimljeni šaran, a ni centar Srbije nije ostao zapostavljen, jer je šumadijski doručak recept za uspešan početak dana. Tradicionalni mlinci sa čvarcima oduševiće i one sa najistančanijim ukusom, a četvrtkom je veče posvećeno svim gurmanima, jer tada možete da uživate u večeri uz zvuke tambure u akustičnom ambijentu. Ljubitelji dobrog, svetlog piva jedinstvenog ukusa, biće oduševljeni činjenicom da u „Starom Beogradu“ mogu da probaju upravo autentično zanatsko pivo sa istorijskog lokaliteta gde se nekada nalazio grad, a danas istoimena, „Žrnov“ pivara. 



Za goste postoji i bogata ponuda vina, poput Tamjanike Izazov iz podruma Pevac, ali i rakija kao što su Bojkovčanska loza, dunja ili Viljamovka. Osim što pruža intenzivan doživljaj svima koji dođu kako bi osetili duh starog Beograda, u restoranu mogu da se organizuju i proslave, samo je potrebno najaviti ih nekoliko dana ranije. Svima je cilj da se gosti osećaju prijatno u ambijentu koji maksimalno odiše tradicijom, ali uz brojne novitete koji su osetni kako u meniju, tako i u samom konceptu poslovanja.



Čim imate neki izbor u životu, odmah je mnogo lakše. Tako je i u restoranu Vrteška . Kod njih možete da izaberete da li želite u kafić, pi...


Čim imate neki izbor u životu, odmah je mnogo lakše. Tako je i u restoranu Vrteška. Kod njih možete da izaberete da li želite u kafić, pivnicu, restoran ili kafanu gde su fine svirke utorkom i petkom. Za sve iz okoline Kaluđerice, Mirijeva i Zvezdare, u ulici Nine Kirsanove 36, ovo je najbolje mesto u kraju. 

Kad se uđe, počinje vožnja vrteškom. Na šanku možete da vidite brojne točilice i tačno da izaberete strano I domaće pivo koje vam najviše odgovara. Od skoro je u ponudi Paulaner pa mnogi dolaze samo zbog ovog piva u Vrtešku iako nisu iz kraja. 

Ceo taj prvi deo restorana i podseća na neku opuštenu pivnicu sa šankom, visokim stolovima i nizim za sedenje kao u jednom dugačkom separeu. Tu može da se okupi i žensko društvo koje je došlo na kafu i kolače pa ovaj prostor može da se doživi i kao jedan kafić u kraju za popodnevnu trač partiju sa drugaricama. A što se slatkiša tiče, najviše se traže: vrteška palačinke, tri leće i sufle. Ima situacija kad se devojke opuste, jer im je izuzetno prijatno, i ne silazi im se još sa Vrteške, pa se često pređe i na koktele, koji su u velikoj ponudi u ovom restoranu. 



Onda se ulazi u drugu prostoriju gde se nastavlja vožnja Vrteškom. Sada kao da ste ušli u jedan fin topao restoran. Tu je mesto i za porodice, i za poslovne ručkove. Mnogi poslovni ljudi dolaze na sastanke sa klijentima, mnoge ambasade grupno svraćaju na srpske specijalitete, a Francuzi ih baš vole. 
Posebno se preporučuje svinjski file koji stoji 48 sati u marinadi I dok se lagano peče na roštilju premazuje se kajmakom. Specijalitet kuće je butkica ispod sača. Tu je nafora začinjen I zapečen hleb i preliven sirom, file u lepinji I špic rebra. A ponuda peciva je zanimljiva. Sami prave sve hlebove i kiflice. Perece su iste kao i u Minhenu. Uz sve to je za preporuku vino Vrteška koje stranci stalno traže i redovno naručuju. Jak i ozbiljan doručak je takođe u ponudi: jaja i kobasice, kačamak, komplet lepinja da se dan počne baš kako treba. Zbog toliko velikog izbora i odlične hrane, restoran Vrteška radi i ketering, pa svoja slavlja možete da obogatite svim ovim fenomenalnim jelima. 

I na kraju – žurka! Vrteška se utorkom i petkom vrti najjače. Tad su svirke. Muzika je domaća i tad ovaj prostor postaje centar zabave. Ali i tokom cele nedelje imate dosta razloga da dođete u Nine Kirsanove 36 i da se popnete na ovu Vrtešku

Jedna od najstarijih ulica starog jezgra Zemuna, Bežanijska ulica, trasirana je još u doba rimskog Taurunuma dok je u današnjem obliku f...


Jedna od najstarijih ulica starog jezgra Zemuna, Bežanijska ulica, trasirana je još u doba rimskog Taurunuma dok je u današnjem obliku formirana sredinom XVIII veka. U njoj je otvorena prva robna kuća u gradu a podigao ju je Vlada Stakić po povratku iz Amerike, i to na mestu svoje porodične kuće i kovačnice.

Ali dosta o istoriji Bežanijske ulice, vreme je da pomenemo ,,Staru pivnicu“ koja je u aprilu 2019. godine kao potpuno novi i otvoreni koncept pab/restoran počela da gradi i stvara svoju istoriju dobrog ugostiteljstva, izvrsne hrane i još bolje atmosfere. Kao mesto sa odličnom klopom, raznovrsnim pićima, kvalitetnom muzikom, dobrom zabavom, profesionalnom uslugom i sve to u zaista specifičnom i maštovitom enterijeru, “Stara pivnica” je već postala jedno od najposećenijih mesta ovog dela grada. Porodična atmosfera vlada čitavim restoranom kao i pozitivna energija porodice i celog osoblja koje je zaslužno za uspešan rad “Stare pivnice”.

U letnjem periodu, samim ulaskom u ,,Staru pivnicu“ opiće vas miris božura, ljubičica i lipa koje će zajedno sa prelepom fontanom učiniti da se osećate kao da ste otputovali malo dalje od Beograda, daleko od gužve i gradske vreve.
Ako ste uživaoci sporta, tu su prenosi raznih sportskih događaja i utakmica koje možete pratiti na velikom video-bimu u samoj bašti, uz dobru klopu i veliki izbor piva od kojih izdvajamo ,,Banjalučki nektar“, svetli i tamni točeni, koji se retko gde može naći u gradu.

Ukoliko ste od onih koji kasno ležu i još kasnije ustaju, ne očajavajte, jer vremenskog ograničenja za posluživanje doručka nema. Kuvari će vam rado, čak i u kasnim popodnevnim časovima, napraviti neko od jela za “dobro jutro”. Mala napomena, doručak je preobiman, garantujemo vam da iz “Stare pivnice” nećete otići gladni.
Ponuda hrane će vas posebno oduševiti, pored mesnih đakonija poput  domaćih kobasica, kobasica sa sirom, preukusnih rebaraca, i domaćinskih sendviča tu su i vegeterijanska jela poput pasti i salata, najboljih pečenih i prženih krompirića i posebnog autentičnog pikantnog hleba, po imenu ,,Ciganke“ koji pretstavlja novo iskustvo ukusa, morate ga probati! Karta pića pored raznovrsnog izbora piva nudi i domaću rakiju, veliki izbor vina, koktele i još mnogo toga.


Posebno specifičan izgled i koncept ovog mesta u potpunosti je sama stvarala i dizajnirala porodica koja vodi restoran. Pored prelepog eksterijera, enterijer je u potpunosti kreiran od ručno obrađenog drveta, dok su zidovi ispunjeni starim slikama Zemuna koje čine prostor vezanim sa samu istoriju mesta na kom se nalazi ,,Stara pivnica“. Još jedna u nizu pozitivnih strana ,,Stare pivnice“ je sasvim sigurno i kvalitetna muzika koja je tokom nedelje podeljena po tematskim večerima a svirke se organizuju petkom i subotom.
Dobro došli u “Staru pivnicu”!
Živeli.

U samom srcu Vračara, zaklonjen iza širokih krošnji koje leti pružaju hlad i ispod kojih može da se uživa u omiljenoj kafi, vitaminima b...


U samom srcu Vračara, zaklonjen iza širokih krošnji koje leti pružaju hlad i ispod kojih može da se uživa u omiljenoj kafi, vitaminima bogatom doručku, ili ukusnom ručku, a uveče uz zvuke muzike zalogaji večere mogu biti još ukusniji, nalazi se restoran „Padron“ koji je sačuvao najbolje iz nekadašnjeg mesta „District“, a uneo sasvim novu energiju i doneo osveženje zbog kojeg će vrlo brzo postati omiljeni kutak muškarcima i ženama, poslovnim partnerima, emotivnim parovima, porodicama i svima onima koji hoće potpuni ugođaj.

U restoranu „Padron“ enterijer je vrlo specifičan, sa pažljivo odabranim detaljima i jasno je da je ovde reč o spoju perfektnog ukusa i stila, što se oseća i u raznolikom domaćem i internacionalnom meniju, ali i karti pića. Naime, u ovom restoranu možete da probate i ukusne pazarske ćevape, a gosti se uvek vraćaju tartar bifteku, dok su rižoto i paste nešto što se priprema s mnogo ljubavi i pažnje. Jelovnik je raznolik i za svačiji ukus, ali i džep. Ukoliko ste vegeterijanac, dovoljno je da ljubaznom osoblju napomenete i uz dogovor ćete ubrzo dobiti svoje omiljeno jelo. Osim toga, uz gotovo svako jelo postoji i vino koje uz konsultaciju možete da probate, budući da vinska karta broji preko 130 etiketa kako domaćih, tako i stranih vina. 

Ono što je bitno napomenuti jeste da je cilj svakoga u restoranu „Padron“ da se gost oseća dobrodošlo i prijatno, te nemojte da se iznenadite ako nakon nekoliko dolazaka vaš omiljeni konobar proveri kakvi su vam planovi, da li vam je lepo počeo dan, ali i podeli sa vama određeni utisak. Dobra energija oseća se na svakom koraku, kako u prizemlju, tako i u intimnijem delu restorana na spratu. Bašta čeka toplije dane, a ima sasvim dovoljno mesta, te je jasno da ste u samom centru zbivanja i gradske vreve, a opet, skriveni iza širokih krošnji.

Petkom i subotom u ovom restoranu možete uživati u zvucima tamburaša, a starogradske numere izmamiće vam osmeh na lice dok večerate sa prijateljima, poslovnim saradnicima, partnerom/kom ili tokom porodične proslave.
Nova i pozitivna energija, a staro ruho čekaju vas svakog dana od 9 ujutru do 12 uveče, dok petkom i subotom restoran radi do jedan sat iza ponoći. 

Osim toga, u „Padronu“ možete organizovati proslave, a dostupan je i ketering. Dovoljno je samo da pozovete nekoliko dana ranije. 

Svaki kraj Beograda, ima restoran koji preti da ukrade srca svojih komšija i postane njihova druga kuća. To su ona mesta u kojima se uv...


Svaki kraj Beograda, ima restoran koji preti da ukrade srca svojih komšija i postane njihova druga kuća. To su ona mesta u kojima se uvek osećate dobrodošlim i voljenim. Soba 207 je upravo to za Voždovac i stanovnike ovog dela Beograda. Smeštan u ulici Vojvode Stepe 207, koja je žila kucavica Voždovca, ovaj restoran je uspeo da osvoji simpatije svojih gostiju i prikaže se u najboljem svetlu. U dizajnerskom ambijentu, u kom se osećate komspolitski i kao stanovnik sveta, Soba 207 je prijatno i ugodno mesto na kome možete popiti jutarnju kafu, organizovati poslovni ručak ili proslavu nekog Vama važnog datuma za Vaše najmilije.



Restoran ima i veliku baštu koja ga činim savršenim izborom za tople letnje dane, kada možete uživati u hladovini ispijajući savršen espreso i samo uživati u danu. Na taj način ova bašta postaje izuzetno atraktivno skrovište i idealno mesto za predah od visokih temperatura. Dobra energija koja prožima restoran je razlog zašto se Soba 207 obožava. Nasmejano osoblje restorana, uvek raspoloženo da Vam pomogne pri izboru jela ili da savet o uparivanju hrane i vina, je svojevrsna lekcija o ljubaznosti. Kada poželite gurmansko okrepljenje ovde možete uživati u jelima svetskih kuhinja, pa ovo Sobu 207 čini internacionalnim restoranom.


Počev od velikog izbora za doručak, zatim sekcija salata, pasti i glavih jela, gde svako može pronaći nešto po svom ukusu. Šef kuhinje restorana je mladi i uspešni, Mladen Pršić koji je stručni saradnik na Visokoj hotelijerskoj školi. Mladen je vrsni profesionalac i međunarodni sudija za takmičenja iz oblasti gastronomije, kao i selektor nacionalnog tima Srbije. Zeleni rižoto sa kozicama i tikvicama, jelo koje možemo preporučiti, pravi se na tradiocionalni italijanski način, a vizuelno može da zadovolji najviše kriterijume i pravi je mediteranski lagani obrok. 
U oblasti jačih ukusa, svinjski vrat na šumadijski način je odličan odabir. Sporo pečen na niskoj temperaturi, mariniran u sirovom pacu na samom kraju rezultira kao mekano meso koje je zadržalo sve svoje najbolje arome. Kada je u pitanju spoj mesa i sira, najpopularniji miks ukusa, rolnice iznenađenja su pravi izbor. Ćureće rolnice sa gorgonzola sosom na hrskavom krompiru i grilovanom povrću su tako i zaštitni znak restorana.


Čokoladu svi volimo, pa je tako čokoladni sufle idealan spoj hladnog sladoleda od vanile, toplog kolača od cokolade i sosa od maline. Restoran Soba 207 je mesto gde uvek znate sta možete da očekujete. Obavezna je destinacija za sve hedoniste. Miris i ukus vrhunskih specijaliteta, opuštena atmosfera uz najbolja vina, sjajne koktele i užitak na najvišem nivou je ono što vas ceka pri poseti ovom restoranu.


Da bismo smo vam opisali restoran koji od decembra 2018. godine posluje u gradu u kojem je apsolutno sve podređeno užitku – Novom Sadu...


Da bismo smo vam opisali restoran koji od decembra 2018. godine posluje u gradu u kojem je apsolutno sve podređeno užitku – Novom Sadu, načas ćemo se osvrnuti na južnoevropsku kulturu, temperament, ali I savršen osećaj za estetiku koji zadovoljava I najistančanija čula I otputovati u mesto koje su otkrili pravi hedonisti I od tada je sinonim za glamur. Portofino bi mogao da se opiše kao gradić koji je spoj tradicije I mondenskih elemenata, živopisan I šarenolik, sa prelepim detaljima koji bi mogli tokom svake posete iznova da se otkrivaju. Jednostavno, u njega se zaljubite već pri prvom susretu. Upravo takav je I istoimeni restoran koji je Novom Sadu doneo dašak juga Evope.  



Enterijer restorana Portofino
Restoran “Portofino” otvoren je u decembru 2018. godine, a spoj je odlične zabave I vrhunske hrane. Nalazi se u poslovnoj Aleksandar zgradi u Bulevaru Oslobođenja, a čim uđete u čaroliju pažljivo osmišljenog koncepta, osećate se kao da ste popili vino upravo u živopisnoj luci u Italiji, ili probali specijalitete zbog kojih dolaze putnici sa svih strana sveta. 
“Portofino” je prilagođen svim starosnim kategorijama, jednako ga vole I mladi I stariji, poslovni ljudi I oni koji žele da se opuste, muškarci I žene, jednom rečju: hedonisti. Sam kocept je osmišljen da se u savršeno skladnom enterijeru najviše vodi borba oko toga koje ćete vino probati iz bogate karte koja broji čak 70 domaćih I inostranih etiketa vina, ili da li tog dana da se prepustite užitku, te probate tradicionalno, ili neko sasvim novo jelo. Uz sve to, lagana muzika preko dana, mirna I topla atmosfera, udobna sedenja I elegantan stil je nešto što svima prija. Osoblje je mislilo I na kućne ljubimce: Prizemlje je pet friendly, dok je sprat intimniji I prilagođen za sve poslovne sastanke I manje proslave. 


Restoran Portofino
Četvrtkom predveče organizuje se veče za sve ljubitelje tamburaša. Pravo uživanje može da se oseti na spratu, gde se sjedinjuju hrana, vino, tamburaši I prijatelji! Petak I subota rezervisani su za noćni provod uz najpoznatije bendove, dok nedeljom možete da se opustite u akustičnim svirkama. 
Uprkos tome što je restoran sinonim za nesvakidašnji enterijer u kojem se svi osećaju jednako prijatno I dobrodošlo, u kuhinji se dešava prava magija! Naime, jelovnik je prilagođen apsolutno svima – ljubiteljima pica (po recepte za testo se išlo čak u Italiju), mesa, ali I vegeterijancima. Jelovnik je baziran na jelima domaće,ali i internacionalne kuhinje. Zastupljena je mediteranska kuhinja, a poseban plezir su tradicionalna jela spremljena na poseban način. Ćevapi, Karadjorđeva, kobasice, gurmanska pljeskavica dobijaju sasvim novo značenje u restoranu “Portofino”.


Palačinke
Ukoliko ste čuli da se u Novom Sadu priča o pilećem fileu sa kinoom I humusom, otkrivamo vam da se on pravi samo u ovom restoranu. Biftek u peper sosu jedinstven je zbog posebnog načina pripreme mesa. Portofino rižoto je jelo koje će vas uvek mamiti da se vratite po još. Kada je reč o tradicionalnoj kuhinji, ćevapi će zadovoljiti I one najzahtevnije. 


Kafa
Ipak, samo najbolji znaju da se kroz svakodnevno napredovanje I održavanje postojećeg koncepta ostaje na vrhu I zato restoran priprema brojna iznenađenja u vidu novina u enterijeru, novih jela u meniju, koktela I sadržaja. 

© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs