Čim imate neki izbor u životu, odmah je mnogo lakše. Tako je i u restoranu Vrteška . Kod njih možete da izaberete da li želite u kafić, piv...

Restoran Vrteška


Čim imate neki izbor u životu, odmah je mnogo lakše. Tako je i u restoranu Vrteška. Kod njih možete da izaberete da li želite u kafić, pivnicu, restoran ili kafanu gde su fine svirke utorkom i petkom. Za sve iz okoline Kaluđerice, Mirijeva i Zvezdare, u ulici Nine Kirsanove 36, ovo je najbolje mesto u kraju. 

Kad se uđe, počinje vožnja vrteškom. Na šanku možete da vidite brojne točilice i tačno da izaberete strano I domaće pivo koje vam najviše odgovara. Od skoro je u ponudi Paulaner pa mnogi dolaze samo zbog ovog piva u Vrtešku iako nisu iz kraja. 

Ceo taj prvi deo restorana i podseća na neku opuštenu pivnicu sa šankom, visokim stolovima i nizim za sedenje kao u jednom dugačkom separeu. Tu može da se okupi i žensko društvo koje je došlo na kafu i kolače pa ovaj prostor može da se doživi i kao jedan kafić u kraju za popodnevnu trač partiju sa drugaricama. A što se slatkiša tiče, najviše se traže: vrteška palačinke, tri leće i sufle. Ima situacija kad se devojke opuste, jer im je izuzetno prijatno, i ne silazi im se još sa Vrteške, pa se često pređe i na koktele, koji su u velikoj ponudi u ovom restoranu. 



Onda se ulazi u drugu prostoriju gde se nastavlja vožnja Vrteškom. Sada kao da ste ušli u jedan fin topao restoran. Tu je mesto i za porodice, i za poslovne ručkove. Mnogi poslovni ljudi dolaze na sastanke sa klijentima, mnoge ambasade grupno svraćaju na srpske specijalitete, a Francuzi ih baš vole. 
Posebno se preporučuje svinjski file koji stoji 48 sati u marinadi I dok se lagano peče na roštilju premazuje se kajmakom. Specijalitet kuće je butkica ispod sača. Tu je nafora začinjen I zapečen hleb i preliven sirom, file u lepinji I špic rebra. A ponuda peciva je zanimljiva. Sami prave sve hlebove i kiflice. Perece su iste kao i u Minhenu. Uz sve to je za preporuku vino Vrteška koje stranci stalno traže i redovno naručuju. Jak i ozbiljan doručak je takođe u ponudi: jaja i kobasice, kačamak, komplet lepinja da se dan počne baš kako treba. Zbog toliko velikog izbora i odlične hrane, restoran Vrteška radi i ketering, pa svoja slavlja možete da obogatite svim ovim fenomenalnim jelima. 

I na kraju – žurka! Vrteška se utorkom i petkom vrti najjače. Tad su svirke. Muzika je domaća i tad ovaj prostor postaje centar zabave. Ali i tokom cele nedelje imate dosta razloga da dođete u Nine Kirsanove 36 i da se popnete na ovu Vrtešku

© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs