Burgeri su se na mala vrata ušunjali na gastronomsku scenu Beograda. I ne, ne pričamo ovaj put o pljeskavicama, niti o burgerima iz svetski ...

Top 3 burgera u gradu


Burgeri su se na mala vrata ušunjali na gastronomsku scenu Beograda. I ne, ne pričamo ovaj put o pljeskavicama, niti o burgerima iz svetski poznatih lanaca brze hrane. Pričamo o malim restoranima koji su pripremanje burgera podigli na novi nivo i predstavili nešto novo na ovim prostorima, gde suvereno vlada meso sa roštilja.

Pitali smo posetioce našeg veb-sajta gde najčešće idu na burgere. Ovo su top 3 odgovora: 


  1. Collina - Burgers & Pancakes

  2. Submarine

  3. Burger House Bros.


Collina - Burgers & Pancakes 


Ako se zadesite na Banovom brdu, ima jedno, skoro pa, legendarno mesto. Na adresi Požeška 67a, ali sklonjeno od vreve ove prometne ulice, nalazi se restoran Collina. Poznata po svojim burgerima, Collina se istakla velikim izborom i svežim namirnicama. Od klasičnih burgera, poput Bacon burgera i Chicken bugera, tu su i Grčki burger, Gorgonzola burger, i možda najpopularniji Doublecheese burger. Uz svaki burger stiže i besplatna porcija pomfrita, a možete naručiti dodatno i onion rings! Ono što Collinu čini posebnom je i ostatak menija: tu su palačinke, američke palačinke, sendviči, obrok salate, ali i velika ponuda jela za doručak. Pored Banovog brda, još jedan Collina restoran se nalazi i na Novom Beogradu, na adresi Bulevar Zorana Đinđića 12v, a uvek možete i poručiti dostavu i sočni Collina burgeri stižu do vas u bilo koji deo grada.



(Fotografija preuzeta sa Instagram profila: @collina_burger)




Submarine 


Submarine nam je došao iz komšiluka, tačnije iz Zagreba. Nakon što su tamo uspostavili svoj brend, Submarine je „doplivao” i do nas. Ono što ih čini drugačijim je što su fokusirani na organske namirnice. Svo povrće dobijaju iz domaće proizvodnje, a pored burgera ponosni su i na svoje superfood salate. Ako volite avokado, čia semenke, klice rotkvice, bićete svoji na svome u Submarine restoranima. A ako poželite da se zasladite možete birati između njihovog kolača sa šargarepom ili braunija. Trenutno možete probati njihove burgere i salate na dve lokacije: u centru, u ulici Kralja Petra 20a i na Vračaru, na adresi Vojvode Šupljikca 33. 


(Fotografija preuzeta sa Instagram profila: @submarineburger_beograd)




Burger House Bros. 


I ne smemo da zaboravimo - Burger House Bros! Simpatičnih naziva, ovde možete probati burgere od domaćinskih verzija sa miročkim sirom, do modernih varijanti sa rebrima mariniranim u kraft pivu. Burger House Bros spremaju i svoje homemade soseve i priloge, a ako ste za nešto slatko, tu su i njihovi sundae (desert od sladoleda i drugih dodataka). A ako ste pre za nešto laganije, u ponudi imaju i pohovani pileći file. Njihove burgere možete probati na dve lokacije: u Nikole Spasića 3 i u Mileševskoj 65.


(Fotografija preuzeta sa Instagram profila: @burgerhousebros)


© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs