Malo je onih restorana koji su uspeli da traju, da pokažu ko su i kakvi su i da svaki put kada dođete kod njih da vas oduševe.  Kada otkrije...

Bella Italia kod Garića


Malo je onih restorana koji su uspeli da traju, da pokažu ko su i kakvi su i da svaki put kada dođete kod njih da vas oduševe. 

Kada otkrijete ovo mesto na gastronomskoj mapi Beograda, postaćete redovan gost. Jedini preduslov je da insistirate na italijanskim specijalitetima. Restoran Bella Italia, na adresi Bulevar Arsenija Čarnojevića 95, Grčko-kiparski centar. Pre otvaranja Bella Italia, Miša je otvorio kultni restoran Bella Napoli, koji je kasnije prepustio sinu Vladimiru. 

Svoj koncept je uspeo da uokviri i da Beogradu ponudi ono što mu je falilo, a to su italijanski specijaliteti u tradicionalnom italijnskom ruhu, pripremljeni na autentičan način sa prvoklasnim namirnicama. Koncept koji rado vole i koji je ugodan i za porodični ručak i za poslovni sastanak. 


Restoran postoji od 2005. godine, i sama činjenica da već deceniju i po uspešno posluje je svojevrsni dokaz kvaliteta. Sama filozofija restorana je da oda kompliment italijanskom kulinarstvu u njegovom punom sjaju.

U Bella Italia ne dolazite samo da pojedete komad najsočijeg mesa, ili uživate u ručno pravljenim testeninama uz pažljivo selektovana vina. Ovde dolazite da bi putovali ukusima. Leti je tu predivna bašta gde je uživanje u hladu pravi ritual. U rustičnom , tipično italijanskom drvenom ambijentu tokom zime i enterijeru koji ostvlja bez daha, možete videti kako se vaše omiljeno jelo priprema. 

Restoran ima otvorenu kuhinju, veoma prezentacijski zanimljivo osmišljenu, gde tačno možete pratiti put vašeg jela. Mesa i riba se baš peku tu ispred vas, na žaru- prizor koji budi sva čula i od kog svako ogladni. 


Zbog svog sveobuhvatnog pristupa, Bella Italia je oaza za sofisticirane estete, trendsetere ali i poklonike klasike. Atmosfera je takva da ne možete da se zadržite kratko. I ne treba. Opušteno prepuštanje prvoklasnim trenucima je pravi spa tretman za sve hedoniste. 

Bio da probate špagete u koturu parmezana, neko od mesa po kojima je Bella Italia čuvena ili ribu, bićete oduševljeni. Restoran je poznat po stekovima. Posebno mesto u meniju zauzima Fiorentina di manzo – juneći kotlet sa biftekom, “na žaru”, odležao 21 dan metodom suvog zrenja. 


Naš predlog je da se prepustite ukusima Tagliata „Robespiere“ – juneći kotlet na žaru koji je odležao 21 dan metodom suvog zrenja ili Scaloppine mozzarela e proscuitto – tanke šnicle od laks karea u sosu od belog vina. 

Za dezert vam preporučujemo jedinstvenu poslasticu – Crepes con crema di vanilla e salsa di arance – palačinke sa kremom od vanile u sosu od pomorandže. 

Otkažite sve obaveze jer Bella Italia zaustavlja vreme. Ljubav kao glavni začin i hedonizam koga nikada nije dosta, obeležja su ovog mesta.

Dobrodošli u mesto koje slavi život


© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs