Svi znamo da određene emocije imaju jačinu i kada nas preplave puna nam je duša miline. A koja je jača emocija od pomisli na rodno mesto? A ...

Etno restoran Miris Zavičaja

Svi znamo da određene emocije imaju jačinu i kada nas preplave puna nam je duša miline. A koja je jača emocija od pomisli na rodno mesto? A kada se poželite najlepših emocija, mirisa i ukusa, mesto za uživanje je etno restoran Miris zavičaja. Ovaj sigurno najlepši etno restoran u Beogradu se nalazi na adresi Vidikovači venac 120.



Domaćinski pristup u restoranu Miris zavičaja se vidi od momenta kada uđete u prostor. Uz domaću kafu dobijete i ratluk, a unutrašnjost restorana je više nego zanimljivo sređena. Uz karirane stolnjake, u opuštenoj atmosferi, uz detalje na zidovima poput fenjera, slika sa istorijskom momentima ili uz scene mešenja hleba, uživanje je zagarantovano. Kada kažete Miris zavičaja, prva asocijacija je etno restoran na Vidikovcu. Ako živite u ovom delu grada, bašta restorana vam je sigurno dobro poznato odredište.

U debeloj hladovini, natkrivenoj krošnjama, možete potražiti spas od vrućine. U bašti postoji i dečija zona, igralište za decu, pa ovo čini restoran idealnim za porodični ručak ili manje porodične proslave. Osoblje u kuhinji je vešto odabrano i čine ga najbolji u svom poslu. Glavni kuvar je veliki profesionalac sa dugogodišnjim iskustvom, koji je radio u eminentim restoranima.


 

Etno restoran Miris zavičaja nam donosi ukuse nacionalne kuhinje. Razlikuju se od drugih etno restorana po tome što imaju svoju furunu, gde na tradicionalan način spremaju specijalitete- jagnjetinu, prasetinu, teletinu ispod sača i najmirisniji domaći hleb. Hrskavo pečenje i najbolju teletinu ispod sača čije se meso topi u ustima možete probati u ovom restoranu. Ako ste ljubitelj obroka „na kašiku“, pronaćićete u Mirisu zavičaja odabrana kuvana jela – prebranac, grašak, paprikaš ili boraniju. Sarmice u zemlju sa kiselim mlekom ili ribić u kajmaku ovde zaslužuju poseban aplauz.

Ono koji vole meso, ovde će moći da izaberu nešto od velikog izbora specijaliteta sa roštilja na ćumuru, a naša preporuka je da probate punjen zlatiborski opanak. Za one koji vole da se drže da se provrereno dobrog izbora, tu su pljeskavace i kobasice od najkvalitetnijeg mesa. Omiljeni slatkiš koji se posebno izdvaja je nutela čiz, pravo čokoladno zadovoljstvo.

Domaću pitu sa višnjama i baklavu sa orasima takođe morate probati, jer su neodoljivo ukusne. Restoran Miris zavičaja je i boemsko mesto, pa su vikendi namenjeni za večeri uz živu muziku. Prijatni zvuci akustične gitare vas ovde čekaju svakog petka. Obzirom da je restoran poznat kao kuća dobre rakije, preporuka je da probate dunju.



U Miris zavičaja se gosti zaljubljuju u prvi pogled, pa ako poželite da tu lepotu podelite sa dragim ljudima tokom neke intimne proslave, deo restorana možete rezervisati za manje svečanosti. A ovaj restoran bi bio i vaš logičan izbor svaki put kada zaželite nacionalnu kuhinju u najlepšem ambijentu, i tada možete svratiti u ovu Skadarliju na Vidikovcu.

© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs