Retki su restorani koji postoje manje od dve godine a toliko su postali poznati i toliko ih hvale svuda po gradu. Takva je Bela reka ko...

Restoran Bela Reka


Retki su restorani koji postoje manje od dve godine a toliko su postali poznati i toliko ih hvale svuda po gradu. Takva je Bela reka koja je za vrlo kratko vreme postala deo beogradske tradicije.

A tradicija upravo i jeste taj opšti utisak koji će vas osvojiti čim uđete. Sve što je srpsko, ovde je prisutno. Od tipičnih srpskih jela i pića do ogromna dva ekrana na kojima se konstantno emituju snimci lepote naše zemlje, bez obzira na to da li je selo Bliznak na Homolju gde je farma Bela reka, Uvac ili su bake i deke na selu koji obavljaju svoje svakodnevne poslove.


Bašta je izuzetno velika, ima 200 mesta, kao jedan poseban deo restorana sa svojim šankom, a tu je sa druge strane i deo gde mogu roditelji da slobodno ostave decu da se igraju na travi.

Unutrašnji deo Bele reke je ogroman, sa isto 200 mesta, ali je i stalno pun. Nekima se desilo da bez rezervacije dođu subotom popodne i da zaista nemaju gde da sednu. Jedna porodica je došla sa dvoje dece, pa su pitali da li mogu da dođu za nekoliko sati. Hostesa je ljubazno rekla da to nije moguće. Sledeće pitanje je bilo: Pa hajde me ubeležite za sutra, bilo kad u toku dana. Hostesa kaže da je i to nemoguće, jer je nedelja ipak najposećeniji dan, tad najčešće dolaze porodice na nedeljni ručak. I čovek na kraju pita: Pa kad je prvi sledeći slobodan termin? A hostesa kaže: Ponedeljak popodne. Ova priča je istinita. Dakle, naravoučenije ove anegdote - rezervišite i zaplovite i vi Belom rekom.



Enterijer je osmislio čuveni Vlada Gugl. Sve je u drvenim, braon tonovima. Stolovi drveni, stolice izuzetno udobne, pribor koji se slaže sa svim tim nijansama, a tanjiri u belim i plavim tonovima sa finim šarama. I što je najvažnije, vrlo su kvalitetni i vrlo ih je teško okrnjiti ili razbiti. Samo, ne morate baš to da pokušavate.
U restoranu postoji prodavnica pravih srpskih proizvoda. I rakije, i vina, i sirevi, sve što možete da probate i u samoj Beloj reci, pa kad vam se baš svidi, onda kupite i ponesete još kući. Prodavnica je posebno zanimljiva za strance. Kad nešto autentično srpsko probaju, odmah to kupuju i nose u svoju zemlju kao najlepše sećanje na Srbiju. Inače, u restoranu su isključivo srpski proizvodi, po principu 'kupujmo domaće'. Ne možete da naručite ništa što nije autentično naše. 



Cene su toliko pristupačne da su gosti šarenoliki. Ideja je bila da Bela reka bude prostor koji će ponuditi sve kao standarna srpska kafana ali ipak na jednom višem, pristojnijem nivou. I u tome su uspeli. Zbog finog cenovnika, ovde su i penzioneri, i ljudi srednjeg staleža, ali i bizmismeni iz okolnih stranih firmi, kao i stranci koji rade u oko Tošinog bunara.
U restoranu možete videti i duhovite detalje. Kad krenete do toaleta, moraćete da odlučite da li ste snajka ili dilber, i da onda izaberete prava vrata. Ipak, ako se nešto zbunite, tu su i ilustracije u narodnim nošnjama da vas dodatno usmere ka pravoj odluci.


Restoran je dobio ime po svojoj farmi na Homolju. Tu se uzgajaju sve životinje od kojih se prave sva jela. Sve je kontrolisano i pažljivo uzgajano i to je javna tajna ovolikog uspeha i kvaliteta jela u Beloj reci.
Nemoguća misija je preporučiti neku klopu ovde. Sve je odlično, i sve treba da se proba. Ali ako baš mora nešto da se izdvoji, ako vas baš pritisnu da nemate kud, onda kažite recimo karađorđeva. Tu baš nema greške i to je jedno od najtraženijih jela. Od drugih specijaliteta, tu su: teletina ispod sača, roštilj- ćevapi i pljeskavice i na primer, jaretina u mleku.


U restoranu Bela reka je uvek mnogo ljudi koji su čuli za odličnu hranu, lepu i mirnu atmosferu i koji znaju gde da dovedu porodicu, prijatelje i poslovne partnere, jer ovde nema nesklopljenih poslova. A što je najvažnije, znali su da rezervišu. Budite i vi jedan od gostiju, i - odmah napravite rezervaciju.

© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs