Ako se spremate za putovanje po Aziji, dođite u Beton halu u restoran Sakura da naučite sve što je potrebno. Ceo prostor ovog restorana o...

Restoran Sakura


Ako se spremate za putovanje po Aziji, dođite u Beton halu u restoran Sakura da naučite sve što je potrebno. Ceo prostor ovog restorana odiše azijskim duhom u kombinaciji sa modernim elementima. Na jednom celom zidu su glave Bude, a u toaletu se nalaze svećnjaci sa istim motivom. Tu je i veliki paravan od poda do plafona koji izdvaja deo za ručavanje od lounge dela.  Postoji i galerija, ako gosti žele da se izdvoje.

Bar je prilično velik i širok, čije osvetljenje može da promeni kompletnu boju, od žute do prijatne plave, što nekad stvara utisak da se nalazite na potpuno drugom mestu. Ako pogledate plafon iznad šanka, videćete vrlo zanimljivu postavku. Police sa pićem se nastavljaju po plafonu zajedno sa flašama, pa će to biti samo jedna u nizu stvari koje ćete ovde poželeti da fotkate.


Sledeći na spisku za fotkanje su ogromni ventilatori na celoj površini plafona, koji se lenjo i lagano okreću, jer sve u restoranu Sakura je potpuna opuštencija. Jedan od kreativnih predloga je da na primer snimite ventilatore bumerangom preko Instagrama. Jer kako kaže ljubazno osoblje restorana Sakura, ovde se prvo fotka pa se onda uživa i jede.


Sakura znači trešnjin cvet i simbol je i japanske i kineske kulture. Označava buđenje, istinsku lepotu ali i prolaznost. Zato je važno da se prepustite trenutku da biste ga uhvatili. I zato postoji deo menija koji se zove Zalogaji za dobar početak, da što lakše i lepše uronite u ovu filozofiju. Ovaj deo menija čine: edamame, prolećne rolnice, gyoza, pileći satay i tost sa paštetom od gambora. Prolećne rolnice su sa: miksom povrća, šitake pečurkama i pirinčanim tankim nudlama sa slatko-ljutim sosom. Kao još jedna autentična preporuka azijske kuhinje, pominje se gyoza: kuvane i pržene knedle punjene svinjetinom i kupusom sa pikantnim ponzu sosom i mladim lukom. 


Koliko god puta da dolazite, slobodno fotkajte ista jela, jer se kuvar trudi da uvek napravi potpuno nov aranžman na vašem tanjiru. A tanjiri su posebna priča. Svaki je u teget nijansama, nepravilnog oblika pa svaki obrok deluje kao malo umetničko delo. Na vama je samo da budete bar osrednji fotograf i da izaberete pravi filter na Instagramu.

Dešavalo se da kad dođu veće ekipe, recimo sedmoro-osmoro ljudi, pa svi naruče suši, šef kuhinje se posebno inspiriše. Nikako ne želi da se svima posluži pojedinačni tanjir, nego se uvek seti nečeg zanimljivog. Recimo tog konkretnog puta je stavio na jednu veliku dugačku drvenu dasku gomilu različitog šarenog sušija, a na sredinu je postavio suvi led koji pravi kao neku maglu koja kulja iz posuda. I eto novog razloga za fotkanje, bumerange i storije. Pa neka gori stori!


U grupi startera su: vijetnamska salata sa susamom, morska salata, brancin usuzukuri, hrskavi gambori i na primer juneći tataki. Morska salata se sastoji od: mešavine morskih algi sa tofu sirom, kumkvatom i Sakura chef prelivom preko miksa salata. Brancin usuzukuri čine: tanko sečeni fileti brancina sa mladim lukom, susamom, ikrom od lososa i ponzu sosom. A hrskavi gambori su: fritirane rolnice sa Black tiger gamborima i japanskim čili majonezom.

Od supa: posebna preporuka je miso, tradicionalna japanska supa sa tofu sirom, morskim algama i mladim lukom, tom yum kiselo ljuta supa sa Black tiger gamborima, cherry paradajzom, stro pečurkama, korijanderom i mladim lukom. Kao i won ton pileća supa sa knedlama punjenim svinjetinom i gamborima. 



Od posebnih ponuda, obavezno probajte Black code: crni bakalar sa karamelizovanim prelivom soja sosa, lotosovim korenom i šparglama, a nemojte da zaobiđete i Sakura dezert: ponuda šefa kuhinje za dve osobe sa slatkim pirinčem sa svežim mangom i kokosovim mlekom, čiz kejkom od marakuje sa hrskavom korom od ovsenih pahulja, sorbeom od jagode i sladoledom od zelenog čaja... ali ne dozvolite da vam drugi serviraju priče i fotke iz restorana Sakura, nego dođite sami i krenite lagano da savlađujete lekcije iz azijske kulture i kuhinje.

© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs