Bez obzira na to da li vas podseća na Kurta Kobejna, Jelenu Rozgu, sladoled ili budizam, kada se nađete u Skojevskom naselju, Nirvana j...

Caffe restoran Niravana



Bez obzira na to da li vas podseća na Kurta Kobejna, Jelenu Rozgu, sladoled ili budizam, kada se nađete u Skojevskom naselju, Nirvana je asocijacija na ovaj kafić-restoran. Osnovno značenje ove reči jeste opuštanje i ovaj lokal služi baš za to.

Smešten je u Kneza Višeslava 130, praktično u centru ovog dela grada. Tu su Vidikovac, Košutnjak, Skojevsko naselje, Rakovica, Žarkovo, Labudovo i Petlovo brdo. Svi iz ovih naselja svraćaju ovde, sa svima njima možete tu da se nađete i da se maksimalno opustite.


Kafe restoran Nirvana ima baštu uz sam lokal, a unutrašnjost je udobna i prijatna. Na zidovima su zanimljive drvene lajsne na kojima su metalne saksije sa zelenim sobnim biljem, a stolice su u prijatnim i opuštajućim pastelnim bojama.


Odlično je mesto da sednete na kafu, osoblje je mlado i vrlo prijatno, a u unutrašnjem delu je toliko mirno da nemate utisak da ste uz jednu od glavnih ulica u ovom kraju. I možda će vam se učiniti da je to cela ponuda Nirvane, ali nemojte se tako lako prevariti.


Obavezno pogledajte meni. Doručak je od 8 do 1, tako da možete da se naspavate do podneva i da stignete na ovaj prvi obrok. Tu su: klub sendvič, prženice i punjene prženice, omlet, slani i slatki uštipci. A posebna ponuda je Nirvana doručak: tri jajeta na oko, savršenog okruglog oblika, poveća viršla, preukusni natopljeni uštipci, pršuta, senf i ajvar za samo 290 dinara. Klub sendvič čine: piletina, dresing, paradajz, zelena salata, pomfrit i jaje. A prženice su punjene: pilećim prsima, kačkavaljem i pavlakom uz paradajz.

Tu su čorbe, obrok salate, rižoto i paste. Obratite pažnju na Nirvana rižoto sa ramstekom, vrganjima i pršutom za samo 580 dinara, i recimo Nirvana pastu sa istim sastavom. Bacite pogled i na tablu na kojoj su kredom, kao u školi, ispisane dnevne ponude kuvanih jela po izboru kuhinje. Od roštilja i glavnih jela, tu su: ćevapi na kajmaku, burger, pljeskavica, piletina sa četiri vrste sira i recimo pileći file. A za dezert su u ponudi: palačinke, Nirvana palačinke, sufle koji je posebno kremast i ukusan, kao i voćni kolač. Nirvana palačinke mogu ozbiljno da vas zasite sa nutelom, karamel prelivom i kikirikijem za samo 250 dinara. Dezert ćete dobiti u elegantnim tamnim tanjirima nepravilnog oblika, pa će doživljaj biti potpun.



Što se pića tiče, u ponudi su standardne kafe i alkohol, a možete da tražite ceđene sokove od voća koje je izloženo u zanimljivo raspoređenim gajbama u šanku, gde se sve lepo vidi šta je u ponudi. Petkom i subotom su svirke uz gitaru. Kreće se od stranih hitova, pa se lagano prelazi na ex Yu, a pred fajront može da se čuje i neki narodnjak.

Do kafeaNirvana se dolazi lako raznim gradskim linijama: 23, 37, 53, ako već ne dolazite svojim autom. Postoje i televizori pa mogu da se isprate i sportski prenosi. I nemojte da vas zbuni zanimljiva slika Kurta Kobejna, vođe benda Nirvana. Muzika tokom dana je fina i lagana, taman za opuštanje i uživanje u Kneza Višeslava 130.

© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs