Najbolja preporuka za restoran je kad vas negde odvedu prijatelji. Botako u Nevesinjskoj postoji već   15 godina, a u Šantićevoj 6. Na oba...

Botako


Najbolja preporuka za restoran je kad vas negde odvedu prijatelji. Botako u Nevesinjskoj postoji već  15 godina, a u Šantićevoj 6. Na oba mesta dolaze ljudi koji kažu da su dobili preporuke od poznanika i drugara, a najčešće dolaze svi zajedno.


U oba restorana Botako je vrlo prepoznatljiva estetika unutrašnjosti. Nameštaj je u nijansama drveta ali su tu i zelenkasta i ružičasta boja na delovima zidova. Kad pogledate oko sebe, kao da ste ušli u neku modernu galeriju. Enterijer je osmišljen sa mnogo pažnje i ljubavi jer ga potpisuju vlasnik Slaven i njegova supruga Nataša. Prostor krase i male slike sa različitim izrazima lica, a autorka je akademska slikarka Bojana Sinđić. I znate šta, ako vam se neka slika svidi, možete da je kupite, samo se raspitajte kod ljubaznih konobara.


Ipak, nećete moći da ponesete sve što vam se svidi od dekora jer uz zidove se nalaze različiti oblici od kamena i drveta, ukrasi kao što su lampioni, sijalice i ogromni useci u obliku zvezda. Ali, ako ništa drugo, dobićete ideju kako da uredite svoj stan.


Što se hrane tiče, restorani Botako su najpoznatiji po picama.Najviše se traže: Botako, Srbijana i Kaprićoza. Pica NLO stvarno kao da se spustila iz kosmosa pravo na vaš tanjir, ali iz onog dela svemira u kom se baš dobro jede i gde je sve obimno i bogato. A kad na to dodate veličine pica od 30 i 40 centimetara u prečniku, shvatate da morate da budete ozbiljni šampioni da je pojedete sami. Zato je najčešća situacija da se pice u Botaku dele, pa su vrlo česte scene gde se cele porodice ili celo društvo počaste jednom picom. Znači, opušteno na ekskurziju u ove restorane.


Ali, ako pitate iskusne posetioce Botaka, pice su za one koji dođu prvih 100 puta. Ostali znaju da treba da se posveti pažnja i pastama. A tu je tek ogroman izbor: caprese, quattro formaggi, funghi al vino bianco i recimo all' amatriciana.

 Od slatkiša, najtraženiji su: tri leće, knedle i čoko mus. Knedle birate između šljive, kajsije i višnje. Čoko mus je preukusan i služi se sa: karamelom, šlagom i listićima badema. U oba restorana Botako je specifično što možete da vidite kuvare šta rade u kuhinji. To je najbolji pokazatelj da nema šta da se krije ovde. U Nevesinjskoj se gleda pica majstor kako sprema i razvlači testo kao di džej za miksetom, a u Šantićevoj se iz fenomenalne bašte kroz staklo takođe vide kuvari  i iz određenih uglova iz samog restorana, jer vrata na kuhinji nema.


Možda ste već bili u restoranima Botako, možda niste bili skoro, ali najlepše je kad možete nekom da budete dobar prijatelj i odvedete ih tamo na klopu. To vam nikad neće zaboraviti.

© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs