Punoletstvo je vrlo lična porodična stvar, a u slučaju restorana Čarda Stara koliba , ima posebno značenje. Čarda obeležava 18 godina od ...

Čarda Stara koliba


Punoletstvo je vrlo lična porodična stvar, a u slučaju restorana Čarda Stara koliba, ima posebno značenje. Čarda obeležava 18 godina od kada je nastala, a stvorili su je otac i ćerka koji zajedno vode ovaj predivan restoran, čije ime je nastalo kao inspiracija na novosadske čardake na reci.

Otac je na ovoj lokaciji,na samom ušću Dunava i Save, odakle se vide i Kalemegdan, Ratno i Konjičko ostrvo, započeo da gradi splav za sebe i svoje najbliže prijatelje. Stvarajući današnju Čardu otkrio je, zajedno sa svojim kuvarima, talenat u kreiranju kulinarskih remek dela, pa je tu nekoliko jela koja su i danas vrlo tražena, a započela su svoj život kada i sam restoran. Ćerka Ana, koja je imala samo 11 godina kada je Čarda nastala, posao je nasledila od oca i preuzela glavnu ulogu u očuvanju duha i tradicije ove bajkovite priče. Anin otac sada nadgleda, majstoriše, sređuje i popravlja po Čardi jer, jelte, i dalje najbolje poznaje svoj restoran „u dušu“ i tu je ako zatreba po koji savet i sugestija. Porodica je stub restorana Čarda, ali Ana ne bi mogla sve to da izvede, od podneva do ponoći, da nema pomoć svoje vredne ekipe ali i jednog vrlo važnog člana posade – retriverke Mile. Ona je tu da sa vlasnicom Anom sve goste dočeka i isprati sa puno ljubavi. To naravno znači da je Čarda Stara koliba „pet friendly“ restoran, pa možete i vaše ljubimce da povedete sa sobom da se upoznaju sa Milom dok vi uživate u pogledu i izvrsnoj hrani.


Prilaz ovom restoranu na reci je kao ulazak u neku čarobnu šumu. Stepenice, drveni most, drveće, divlje rastinje, guske i patke i onda tek sledi ulazak u samu Čardu. Unutra vas čeka šank koji je tačno na sredini prostorije a iznad njega mali krov od drveta, poput male kućice u kućici. Kad je lepo vreme, Čarda Stara koliba je idealno mesto za ručak ili večeru na otvorenom. Reka vas osvežava i zalasci sunca su toliko lepi da će svako poželeti da ih zabeleži na fotografiji i na trenutak postane profesionalni fotograf. Životinjsko carstvo okružuje ovaj restoran, pa se nemojte iznenaditi ako vam priđu prelepi beli labudovi, oni su deo posebnog šarma restorana Čarda.


Hrana je ipak najveći doživljaj na ovom splavu. Postoji nekoliko jela koja su punoletna kao i sama Čarda, što znači da su toliko uspešna i ukusna, da ih gosti vrlo rado naručuju. Tu ubrajamo rolovani losos u pršuti u martini sosu, kao i losos u sosu od kozica i zelenih maslinki. Za to vam lično garantujemo da su fantastična jela, posebno ako volite ribu. Porcije su prilično velike i sa sigurnošću vam tvrdimo – nećete otići gladni. Jedna od zanimljivosti je ta da vlasnica Ana lično sprema hranu, tako da je osećaj kao da ste im stvarno došli u kućnu posetu. Zaista jedna prava domaćinska atmosfera. Jedino što Ana ne radi je pecanje, to je ipak prepustila starim lokalnim alasima, pa uvek može da garantuje da je riba sveža i kvalitetna. Samim tim, još jedno od prepoznatljivih jela Čarde su sve varijante smuđa i riblja čorba na koju je Anin otac stavio svoj lični kulinarski pečat. Na vama je samo da odaberete riblji specijalitet iz Čardine bogate ponude i da se prepustite uživanju.


Od ostalih mesa, Čarda Stara koliba se izdvaja, na primer, po izvrsnom gulašu od divljači, pašteti od divljači sa smokvama, teletini i jagnjetini. Od dezerta, najpoznatije su palačinke sa jabukama u karamel sosu. Ali tu su i Čardaški slatkiš i domaća pita sa lešnikom. Čardaški slatkiš je čizkejk, čija je osnova napravljena od lešnika, dok pitu od lešnika vlasnica Ana pravi po posebnom receptu.



Zahvaljujući toplini enterijera, sačinjenoj isključivo od drveta, i romantičnoj poziciji sa pogledom na Dunav i Savu, Čarda je savršen izbor za manja venčanja i proslave u Beogradu, kapaciteta do 70 osoba. Poseban štimung ovom restoranu daje uživo muzika, koju izvode tamburaši. I zimi, i leti, Čarda Stara koliba je mesto gde možete uvek nešto lepo da pojedete, osećajući se kao kod svoje kuće, i što je najvažnije, da steknete utisak kao da ste tu celog života kod porodičnih prijatelja.


© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs