Iako je u centru grada, u restoran New reset dola zite da pobegnete od svega. Možda ste prošli sa spoljnje strane Gopodar Jovanovom ulico...

Restoran New Reset


Iako je u centru grada, u restoran New reset dolazite da pobegnete od svega. Možda ste prošli sa spoljnje strane Gopodar Jovanovom ulicom i u brzini niste obratili pažnju kakvo se blago krije u dvorištu.

I to ne samo kulturno jer je ovaj restoran smešten u kući Jovana Skerlića iz 1923, nego i pravo gastronomsko blago sa svim kombinacijama poznatih srpskih jela koja imaju svoj dodatak francuske kuhinje i francuskih soseva, kao što je na primer sos od nara.


Krivac za celu ovu magiju je Ivan Zarić, glavni kuvar i vlasnik. I tu odmah vidite da se restoran New reset izdvaja od svih drugih baš po tome. Ivan se dugo bavi ovim poslom, tačno zna šta ko voli i na šta će gosti najbolje reagovati.


A gosti su i domaći, i strani. Domaći su čak i oni dosta poznati u umetničkom, glumačkom svetu, koji ne žele da ih neko vidi u izlogu, koji se neće fotkati za Instagram, nego će doći da se odmore od gradskog brzog tempa i da se resetuju.


A stranih gostiju tek ima dosta. Zanimljiva je priča o Kinezima. U jednom trenutku je baš dosta njih počelo da dolazi, i svi su sedali za isti sto i naručivali istu hranu. Vremenom je kineska turistička misterija postajala sve veća. Uz pokušaj komunikacije, jer Kinezi ne znaju baš srpski, a ni engleski, na kraju se sve razrešilo. Jedna vrlo poznata kineska glumica je u svom vlogu koji je snimala u Beogradu, došla u restoran New reset, oduševila se i ishvalila ga, a onda su njeni obožavaoci krenuli njenim stopama i sedali isključivo za taj sto gde je ona bila i naručivali isključivo ona jela kojima je ona bila oduševljena. Ali ima tu i posetilaca iz mnogih drugih zemalja, pošto je restoran vrlo visoko na Trip advisoru.

Slobodno se raspitajte i za jela koja su van menija, jer često se pravi nešto samo tog dana, pa ako ne budete pažljivi, propustićete šansu da doživite vanserijsku kombinaciju ukusa. Na primer, pitajte za biftek u sosu od nara, piletinu u sosu od borovnice ili sir škripavac iz Milanovca. Pošto ovaj restoran ima tu veliku prednost u odnosu na druge jer je vlasnik ujedno i glavni kuvar, Ivan Zarić lično nabavlja sve namirnice. Kad ugleda neku namirnicu u nabavci, u trenutku se inspiriše na kombinacije koje nama običnim smrtnicima sigurno ne bi pale na pamet, ali bismo ih vrlo radi probali.



U posebnu ponudu spadaju i razne vrste pečuraka, koje se gaje u porodičnom vrtu vlasnika, pa je kvalitet zagarantovan. Okušajte sreću pa tražite biftek sa pečurkom crnom trubom, jer ona raste svake četvrte godine.

Prostor restorana je kao da ste ušli u komšijsko dvorište sa puno zelenila, seli da popijete kafu i vidite šta komšija ima lepo da vam spremi za klopu. Tokom leta se uveče organizuju akustične svirke, a jedno od najlepših gostovanja je bio nastup sa violom. 


Unutra će vas dočekati vijugave drvene stepenice do drugog sprata, a zatrebaće vam pomoć i sigurna ruka za silazak, posle dobrog vina koje su deo čarolije restorana New reset. Na drugom spratu je nekoliko stolova, peć koju sami možete da naložite, divan zid prekriven šarom koja podseća na one sa ćilima, sve ukupno vrlo prijatna domaća atmosfera. Treći sprat ima samo dva stola, tu možete da budete baš izdvojeni, kao u nekom VIP salonu, a vrlo zanimljiv detalj je jedan stari crni telefon koji je ostavljen posle jednog filmskog snimanja, koja su vrlo česta u ovom prostoru zbog ineteresantnog izgleda.

Od jela obratite pažnju na Seksi pitice sa smokvama, medom, peršunom i kozijim sirom i Abartovane ćevape sa bukovačom, marmeladom od luka, začinima i sosom. I obavezno pogledajte opis svakog jela jer su komentari vrlo duhoviti, kao na primer: omlet ali kakav, dobro jutro domaćine, klasika kao kod mame, parisko jutro ili nostalgija zavičaja u tanjiru. 


Restoran New reset postoji već 5 godina, vreme je da svratite, da se resetujete i vidite šta ste propustili do sad. Otkrili smo vam ovu slatku beogradsku tajnu, a na vama je da je odate i drugima. Ali tek pošto je malo sačuvate za sebe i dođete u New reset bar nekoliko puta, samo za svoju dušu.

© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs