Postoji samo nekoliko pokazatelja da je neki restoran za preporuku. Jedan od njih je kad odete u Malu Galovicu, oduševite se prasećim peč...

Restoran Mala Galovica


Postoji samo nekoliko pokazatelja da je neki restoran za preporuku. Jedan od njih je kad odete u Malu Galovicu, oduševite se prasećim pečenjem, domaćom pogačom, baklavom sa sladoledom sa tajnim sastojkom, odlazite do vaših prijatelja da im što pre ispričate kako vam je bilo fenomenalno, a oni kažu: Pa ne mogu da verujem! Pa sve vreme slušamo o tome. Naš drugar je bio juče tamo jer ih je koleginica vodila na ručak. Znači, može da se stekne utisak da ceo grad zna ovu malu tajnu, ali je otkriva samo najboljim prijateljima, koji baš zasluže.

A sve što postoji u Maloj Galovici, baš jeste kao jedna velika nagrada koju treba zaslužiti. Da biste stigli, isto treba malo truda. Prvo da znate gde je, a onda autom ili taksijem da savladate novobeogradski put. Shvatite to kao jedan mali gradski safari. Tačka koja će vam biti poznata je okretnica tramvaja 7, pa onda pratite uputstva i stižete za bukvalno 2 minuta.




A tamo... čeka vas veliko dvorište sa macama, ukrasnim kokoškama i zečevima. I ne brinite, oni su tu samo da ulepšaju prostor, ne da budu izabrani za degustaciju. Velike su šanse da će tu biti i nekoliko kuca, jer je dovođenje pasa dozvoljeno. Ceo taj zoo vrt se savršeno uklapa u veliko dvorište, zelenilo i mir,zbog čega ste svakako i došli u Malu Galovicu. Tu je i tobogan za decu i razne penjalice, pa roditelji mogu da se opuste i puste decu da se igraju. Prednost je što se stolovi pomeraju kako god poželite, u skladu sa ostalim gostima. Svako ima dovoljno svog prostora da se relaksira i priča šta god poželi, jer je dovoljno velika udaljenost između posetilaca.

Imate utisak kao da ste došli kod drugara na plac da se malo odmorite, a on će biti pravi domaćin jer sprema super klopu. Na primer: boraniju pod sačem, rebarca, baby ribs, špic rebra, teleće pečenje, domaće kobasice, domaći somun i galovački sataraš. A praseće pečenje bez kostiju probajte da tražite, izuzetno je ukusno, ali nema ga baš uvek. Jeste li upravo ogladneli?





Što se slatkiša tiče, tu su palačinke s džemom ili ždžemom kako u stvari svi generacijama govorimo, urmašice i poseban specijalitet, baklave sa sladoledom. A sladoled ima jedan misteriozan dodatak, pa je ukus fenomenalan, samo niko iz Male Galovice neće da vam otkrije o čemu se radi. Možda ako budete dovoljno šarmantni, neko padne na vaše fore, pa saznate šta to dodaju. Onda budite fini pa i nama otkrijte, ipak smo vam mi pokazali ovu nestvarnu oazu nadomak grada.

Ima nekoliko primera gde ljudi uopšte ne jedu tu vrstu domaće kuhinje,  i ne vole ni prasetinu, ni boraniju. Onda ih nagovore prijatelji da dođu, pa se oduševe kako je sve to spremljeno i najčešći komentar je da je toliko ukusno da se samo topi... Dešava se i da neko dođe na kratak ručak a ostane preko celog dana, celih 7 sati. Nije važno kako znamo.


Mala Galovica nosi ovaj skroman naziv, ali uopšte nije mala. Veliko dvorište, ogroman jelovnik, ljubazno osoblje koje će vam sve objasniti šta je u ponudi, i pretpostavljam da smo isto zaključili – falite samo vi. 

© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs