I ako volite pivo, i ako možda niste baš ljubitelj, ovde će se naći nešto za vas. U samom centru grada, u velikoj i šarenolikoj ponudi Obi...

Pivnica Koma

I ako volite pivo, i ako možda niste baš ljubitelj, ovde će se naći nešto za vas. U samom centru grada, u velikoj i šarenolikoj ponudi Obilićevog venca, na broju 3a je Koma. I nema boljeg poziva u provod od: Hajdemo u Komu! Jer to je praktično garantovan način da vam bude super kad izađete. I posle posla, i vikendom, kad god poželite, pivnica Koma je mesto da super provedete vreme. Osnovni razlog je što ovde možete da se izgubite u litrima piva, pošto ih ima čak 60 vrsta.

Možda bi bilo najbolje da se malo spremite pre nego što dođete, jer je izbor stvarno ogroman i možete samo da se izgubite. Budite dobar đak, spremite se za čas. Pa da počnemo J





Krenućemo od Belgije: njihovo pivo se zove Delirijum tremens, što znači alkoholno ludilo. Zanimljiva je flaša od keramike, svetle je boje, može da vas zavara da je neki sok, ali vas neće zavarati kad počnete da pijete i shvatite da je procenat alkohola 8%. Pivo Bernard je karakteristično po crvenoj boji, dobija se pažljivim mešanjem svetlog i tamnog piva, a flašice su toliko neobične da ih mnogi nose i čuvaju.



Možete da izaberete i pivo Kvak koje ima posebnu čašu sa drškom. Nju ćete sigurno poželeti da ponesete kući sa postoljem, pa probajte da šarmirate konobare. Ako vam baš odole, za utehu možete recimo da se fotkate za stori. A sada ponuda za one koje ubija dosada, uvek žele avanturu i da se dobro zabave: Tap 6 - pije se tako što se svakog puta meša pre služenja i uvek ima drugačiji ukus.




Sledeća preporuka je Blanš de Namur. Ima dve varijante: roze i plavu. Roze, naravno za devojke. Posebno za one koje ne piju pivo uopšte. Ovde se dešavalo da dame naruče baš ovo roze, oduševe se, popiju tri za redom i ponesu kući još 5, navodno da pokažu drugarici. Jer svaka devojka je sama sebi najbolja drugarica, valjda po tom principu. A što se plavog Blanša tiče, on se koristi isključivo za lečenje mamurluka. Čini mi se da ovde imamo par za pobedu.



Ali, evo još kandidata. Za sve koji vole slatkiše, tu je Čokoladno pivo koje još ima i čokoladni preliv, ali nemojte da brinete. Ne radi se ovde samo o čokoladi. Ovo pivo ima 5,2% alkohola. Ako spadate u one kojima nikad nije dovoljno šećera, tražite u pivnici Koma, pivo koje najbolje ide uz njihov domaći tiramisu, znači onaj koji su sami pravili. Ako niste znali, i ta kombinacija postoji. I recimo možete da im tražite prave domaće baklave i tulumbe.


Možda volite jako i gorko pivo. Onda izaberite Džek Hamer od 7,2%. Ili ako ste više za one starije i iskusnije, Vajenštefaner je iz čak 1040. godine, postoje dve vrste, a jačina je 5,1%.


Od točenih, odlična je kombinacija šejka od svežih jagoda i piva. Zove se Jagodinka, a na nalepnici je čuvena preteča starleta, Jagodinka Simonović iz filma Varljivo leto. I da, na nalepnici je u onoj čuvenoj pozi kad mesi hleb. Ili pravi pivo, proverite već sami u pivnici Koma. Jagodinka je jaka kao i njena imenjakinja iz filma. Dame mogu da popiju nekoliko za redom, jer se jačina od 6,2% ne oseća zbog zdrave i ukusne slatke jagode, ali nastaje problem kad treba da se krene kući pa shvatite da vam treba mala pomoć.

Hrana je prilagođena pivu. Doručak se recimo služi ceo dan, na radost mnogih. Nema onih fora, prošlo je 13h, da ste došli pre 5 minuta, stigli biste na doručak. Tu su jaja, prženice, sendviči. Nešto što stvarno možete da jedete celog dana. Dešavalo se da neko naruči doručak u 6 popodne. I znate šta, dobije ga. Jer ovde se ne gleda na sat kad je reč o gastronomskom zadovoljstvu. Pošto je sigurno negde na planeti jutro, ako nije u Beogradu i zašto da se doručak ne posluži.


Što se prostora tiče, tu je bašta, pa lagano spuštanje niz stepenice. Ceo enterijer je u drvetu. Tu je mnoštvo fotki po zidovima, a na njima najpoznatije svetske pivopije. Možda na to niste obratili pažnju u nekim filmovima, ali u pivniciKoma možete na zidu da vidite kako potežu krigle: Bred Pit, Brus Vilis, ali i Rijana i Bijonse.

Kad ih sve pozdravite i nazdravite sa svojim omiljenim zvezdama, tu je pikado da pokažete posle koliko piva možete da budete precizni i bacate strelice. Ili možda ne. Dodatni šarm ovom prostoru daju gobleni dečaka i devojčice na vratima toaleta, pa probajte da se ne zbunite kad zazvoni za uzbunu.


Kada se igraju važne utakmice, najbolja kombinacija su neko meze, pivo i društvo, pa možete upravo iz svih ovih razloga da dođete u pivnicu Koma. Pored 60 vrsta piva, moraćete da birate između 7 vrsta kobasica: ljuta domaća peglana čak i za one koji ne vole ljuto, kao i nekoliko vrsta austrijskih. Tu su i Cezar salata, daske za meze, onion rings a za sladokusce pojačani pomfrit sa čedar sirom i slaninicom. Sve pažljivo odabrano da ide sa pivom.



Četvrtkom, petkom i subotom su svirke. Uglavnom domaća muzika sa po kojim stranim hitom. Od ovolikog izbora piva i hrane, u pivnicu Koma već unapred planirajte da dolazite više puta. Jer, neće se sama probati ova piva i klopa na Obilićevom vencu.

© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs