Ubrzani ritam Beograda, napet tempo velegrada i svakodnevni stres su naša realnost u savremenom svetu i postali su deo našeg života. Ako tra...

Etno restoran Mirovica

Ubrzani ritam Beograda, napet tempo velegrada i svakodnevni stres su naša realnost u savremenom svetu i postali su deo našeg života. Ako tragate za mestom gde ćete se odmoriti od posla, briga i problema, znamo koja je destinacija za takav užitak. 

U slučaju od restorana želite nešto više od mesta na kojem ćete samo dobro jesti, etno restoran Mirovica na Smederevskom putu br 1, je upravo takvo mesto. 


Na samo nekoliko kilometara od Bulevara kralja Aleksandra i centra krije se mesto gde sva čula uživaju. Ako želite da odmorite oči – ovde imate priliku da uživate u zelenilu. Ogromno dvorište, ispunjeno cvećem, bašta i drveće, u čijem hladu imate osećaj da ste u privatnom vrtu iz snova, biće prirodna postavka za vaš ručak. Dvorište obiluje sadržajima - fontana, bajkoviti mostić i koloritno cveće vas opušta, a uz prisustvo koka i pilića nećete biti sigurni da li ste došli kod bake na selo ili u ovaj predivni restoran. 

Od momenta kada zakoračite u Mirovicu, kada vas ljubazno osoblje dočeka i posluži domaću kafu sa ratlukom, znaćete da ste došli u restoran domaćinskog pristupa. 

U ovom nacionalnom restoranu je jednostavno sve domaće. U kuhinji se koriste namirnice kupljene od lokalnih dobavljača, a sva zimnica i džemovi se prave upravo u restoranu, pa tako ovde možete pojesti najukusniji ajvar ili palačinke sa domaćim džemom. 

Za porodice je Mirovica posebno zanimljiva – ispred restorana je dostupan ogroman parking a u dvoristu je postavljeno mini igralište za decu. Dok vi ručate, vaši najmlađi mogu da se zabavljaju na klackalici ili ljuljašci. 

Etno element kojim se restoran diči je prikazan kako u enterijeru, tako i u jelovniku. Ambijent je tradicionalan, sa kariranim stolnjacima, ispunjen etno detaljima i vrlo zanimljiv. 

Vikendom je Mirovica posebno popularna, pa vam je tada neophodna rezervacija. 

Ako ovde svratite na doručak koji se služi do 13h, sigurni smo da posle ovakvog obroka nećete biti gladni celog dana. Bilo da se odlučite za doručak Mirovica, omlet u više varijanti ili prženice, bićete oduševljeni. 


Kada su specijaliteti nacionalne kuhinje u pitanju- restoran Mirovica tu nema konkurenciju. Ovo je jedno od retkih mesta gde možete probati srneći gulaš, škembiće u saftu ili glavu u škembetu, istinske delikatese. Ovde vas čeka ogroman broj jela sa roštilja za prave gurmane i najmakše meso spremano ispod sača- teletina, jaretina ili jagnjetina. 

Za pravi muški obrok je tu biftek u više verzija, a ako ste raspoloženi za kvalitetan komad mesa, u ponudi je i burger sa hrskavim krompirićima ili dimljeni svinjski file sa grilovanim povrćem. 

U sekciji slatkiša, u restoranu  Mirovica možete probati tri leće ili palačinke, a ako volite modernije ukuse, tu je čokoladni sufle. Za ljubitelje tradicionalnijih ukusa preporučujemo baklave ili urmašice koje se prave u kuhinji restorana. 

Neki restorani imaju tu ćudesnu moć i harizmu da vas iz okoline metropole premeste u neku vedriju i lepšu stvarnost, gde reč hedonizam dobija dublje značenje. Restoran Mirovica je upravo to mesto. 


© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs