Kada bi Beograd pored geografske, imao i restoransku mapu grada, Vračar bi zasigurno bio centralna tačka i krunisan kao deo grada za pr...

Restoran Na Ćošku


Kada bi Beograd pored geografske, imao i restoransku mapu grada, Vračar bi zasigurno bio centralna tačka i krunisan kao deo grada za pravo gastronomsko uživanje. Urbane vračarske ulce, koje istovremeno odišu istorijom su upravo mesto gde se nalazi restoran Na ćošku, baš tu gde se sreću istorija i umetnost kulinarstva- na uglu Beogradske i Krunske

Restoran sa tradicijom dugom 25 godina, svoje goste dočekuje od 1994. godine. Elegantni enterijer odiše svečanom atmosferom. Topli tonovi drveta u kombinaciji sa belim stolnjacima, predstavnicima ugostiteljstva u njegovom najboljem ruhu, donose osecaj otmenosti. Restoran je pet friendly, pa ako ih posetite u jutarnjim časovima neretko možete sresti Žaka i Ajru, kuce koji su prijatelji kuće, raspoložene da Vas dočekaju svojim mahanjem repom i da instant postanu Vaši najbolji prijatelji. Svakako, ako ste u potrazi za mestom gde možete povesti svog ljubimca, i istovremeno dobiti vrhunsku uslugu, ovaj restoran rešava sve nedoumice. 

Od samih početaka, restoran je bio pionir na mnogim poljima. Prvi su imali u svojoj ponudi specijalitete poput tartufa ili jastoga i poslastice poput lava kolača. Uticaj francuske kuhinje i šarm francuske škole ugostiteljstva provejavaju kako kroz meni, tako i kroz restoransku atmosferu ali i vinsku kartu. Iako su i sami začetnici trendova, vlasnici prate moderne tokove u kulinarstvu koje prilagođavaju svojoj vernoj klijenteli, ali ih i stvaraju. Jelovnik čine internacionalna jela gde svako može pronaći nešto po svom ukusu. Ove zime se možete ugrejati supom od luka ili čorbicom od tartufa i škampa.  Bilo da ste ljubitelj obrok salata, crvenih ili belih mesa ili možda ribe ,možete uživati u specijalitetima, poput kotleta „Lyon“, brancina na komoraču, ili ćuretine sa mlincima. Raznovrsnost samog menija i ponude Vam dozvoljava da pri svakoj poseti otkrijete novo omiljeno jelo. 

Poseban akcenat se stavlja na dnevnu ponudu jela poput ramsteka, jagnjećih pikljeva ili gurmanske, obzirom da su sva jela pripremljena od svežih namirnica koje su nabavljaju od lokalnih proverenih dobavljača. 
Vinska karta je šarenolika i pažiljvo selektovana vina Mediterana mogu upotpuniti vaš ručak ili večeru- dostupna su italijanska, portugalska, španska i francuska vina uz ponudu domaćih vinarija. Ako ste vegetarijanac, restoran nudi i ukusna jela bez mesa poput njoki od batata na spanaću sa pinjolama i parmezanom ili gulaš od bundeve sa domaćim noklicama pogodan za hladne zimske dane. Za ljubitelje salata se izdvaja francuska salata koju čine beluga sočivo sa avokadom, orasima i kozijim brie sirom. 

Vaš obrok možete završiti šnenoklama, koje ovde prave po starom proverenom receptu iz 1953. i uz domaću kafu, ćitajući New York Times ili Le monde. Ukoliko ove zime želite da uživate u elegantnom restoranu, gde vlada fine dining koncept bez uštogljenosti u kombinaciji sa domaćinskom atmosferom kakvu samo porodični restorani imaju, restoran Na ćošku je pravi izbor za Vas. 

© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs