Dunavska ulica u Novom Sadu je jedna od najstarijih u ovom gradu. Spaja obalu Dunava i Zmaj Jovinu ulicu, i ta mikrolokacija je čini savršen...

Dunavska ulica u Novom Sadu je jedna od najstarijih u ovom gradu. Spaja obalu Dunava i Zmaj Jovinu ulicu, i ta mikrolokacija je čini savršenom da bude adresa jednog ljupkog kafea kao što je Gabby caffe.  

 


Na adresi Dunavska 2 vas čeka malo, ušuškano mesto sjajno za prvu jutarnju ili kasnu popodnevnu kafu.  Ali ovde sve u vezi kafe ili specijaliteta od kafe, nije obično ili svakidišnje. Kvalitetna kafa je sinonim za Gabby caffe.

 

Pored vrhunskog espresa, u Gabby kafeu vas čekaju i odlični kolači. Kolač i kafa – dvojac kome niko ne može odeleti. Kolači i dezerti su iz radionice slatkih ukusa – Mandarina cake shop, i to ih čini više nego poželjnim. 



Svi kolači su napravljeni od najkvalitetnije belgijske čokolade, u spoju sa premium kafom dobijate instant zadovoljstvo i rutual idealan za svako doba dana. Sam lokal je skockan vrlo elegantno i prijatno pa će vašu posetu ovde obeležiti fina atmosfera i usluga na najvišem nivou. 

 

U večernjim satima ovde možete uživati u neodoljivim koktelima i tada Gabby postaje idealno mesto za dobar užitak. 

 

A kada smo kod koktela, i mesta koja su idealna za opuštanje nakon posla, tu je i neizostavni Gabbyano whiskey & cigars na istoj adresi. 


U Gabbyano bar retki zalutaju, a prava gospoda dolazi sa namerom. Ovaj, jedini pravi cigar bar u Novom Sadu – glorifikuje lepe manire i hedonizam. 

 

Na ovo mesto, sem po dozu sampouzdanja koje donose cigara i kvalitetno piće, možete doći i po porciju edukacije o umetnosti u uživanju u lepom. 



Ako su vam termini poput black viskija ili burbona manje poznati, profesionalno osoblje lokala vam uvek stoji na raspolaganju da vam objasni sve detalje ili preporuči određeno piće. 


Uživanje u dimu & piću je u Gabbyano baru na najvišem nivou. Savršeno dizajnirani prostor za lepe trenutke sa društvom ili romantične momente zbog elegancije je nešto što će prijati svakom oku. 

Ako nemate ideju kako da provedete inspirativno popodne posle posla, mi vam savetujemo tople večeri pored kamina u Gabbyano whiskey & cigars, gde umetnost opuštanja dobija novu dimenziju a spoj cigare i viskija novo značenje. 


Ako ste se ikada pitali da li u Beogradu postoji mesto na kojem iz đakuzija koji je smešten u apartmanu možete da uživate u prelepom mirisu ...

Ako ste se ikada pitali da li u Beogradu postoji mesto na kojem iz đakuzija koji je smešten u apartmanu možete da uživate u prelepom mirisu I pogledu na Dunav, a kada se spustite samo sprat niže, čekaju vas široki osmesi I ljubazno osoblje, vrhunska hrana I piće, ambijent koji osvaja, spoj rustičnog I unikatnog, odgovor je “Bahus INN”. Kultno mesto koje su ranijih godina posećivali svi oni koji su želeli da se dobro zabave, a u isto vreme i ručaju, „Bahus“ prerastao je u „Bahus INN“, koji od 2019. godine opravdava poverenje i oduševljava i one sa najistančanijim ukusom.



Nove priče pričaju se na starom mestu, tik uz čuveni hotel „Jugoslavija“, odmah pored šetališta na kojem se i dan danas vole stari i mladi, stranci i domaćini, poslovni ljudi i oni koji nikada ne odustaju od tradicije. Upravo tradicija uz elemente modernog bila je ključna u osmišljavanju koncepta mesta koje je ime dobilo po bogu vina. Već pri samom ulasku na splav koji u prizemlju sadrži restoran sa odvojenim delom za pušače i nepušače, a potom i dva sprata sa tačno osam apartmana, jasno je da u isto vreme ovo mesto poseduje dozu ozbiljnosti, ali i neizmerne topline. Svaki detalj pažljivo je osmišljen da bi se svi koji dođu osećali prijatno. Ukoliko ste pre za mir, prostor je toliko veliki, da možete da se osamite u bilo kojem delu. Čak i kada se osamite, nikada se nećete osećati izolovano, već ćete uvek biti dobrodošli, ali svima je jasno da je gostima mir preko potreban. Ukoliko ipak želite da sa prijateljima uz razgovor podelite nova iskustva, „Bahus INN“ je otvoren svakog dana od osam ujutru do ponoći. Jednostavno je dovoljno da obavestite osoblje da želite da napravite druženje, proslavu, porodični ručak, poslovni ili ljubavni sastanak, rođendan ili koorporativno dešavanje i potom se prepustite užitku. Da se o svim detaljima pažljivo vodilo računa, dokaz je da na celom splavu ne postoji kutak sa veštačkim biljkama, a pri osmišljavanju enterijera domaćinima je bilo važno to što dobra energija potiče i obnavlja se upravo iz prirode. 



Nacionalna kuhinja na moderan način tu je kako bi gosti uživali u svemu onome što Beograd može da pruži i to na jednom mestu. Rečna riba uvek je sveža, a rolovana prasetina i biftek u ulju, kao i punjeni pileći medaljoni specijaliteti su ove kuće. Kako sam naziv splava asocira na vino, nije neobično što možete da probate više od 100 vrsta vina, a preporuka je vino kuće vinarije Aleksandrović. 

Bahus INN“ je mesto koje ima dušu i stil, a ukoliko poželite da se odmorite i dan provedete slušajući i ljuljuškajući se na talasima Dunava, na spratovima postoje apartmani. Svaki od njih ima terasu, pogled na reku, nijedan ne liči na onaj prethodni, dok su tri dizajnirana za specijalni užitak. Đakuzi u apartmanu? Moguće je! Spa apartman osvojiće sve hedoniste koji će poželeti da čarolija uvek traje. Da je zadovoljstvo gosta najveći užitak, znalo se još tokom rađanja ideje i potrebe za ovakvim mestom. Zbog toga, osoblje izlazi u susret svima, a svaku vašu ideju mogu da pretvore u stvarnost. Za inostrane goste postoji mogućnost organizovanog prevoza od i do aerodroma.



Ljubav prema Srbiji i prirodi, uz elemente modernog sveta oseća se na svakom koraku, a domaćinima je najvažniji širok osmeh i zadovoljstvo gostiju koje govori više od 1.000 reči. 



Malo je onih restorana koji su uspeli da traju, da pokažu ko su i kakvi su i da svaki put kada dođete kod njih da vas oduševe.  Kada otkrije...


Malo je onih restorana koji su uspeli da traju, da pokažu ko su i kakvi su i da svaki put kada dođete kod njih da vas oduševe. 

Kada otkrijete ovo mesto na gastronomskoj mapi Beograda, postaćete redovan gost. Jedini preduslov je da insistirate na italijanskim specijalitetima. Restoran Bella Italia, na adresi Bulevar Arsenija Čarnojevića 95, Grčko-kiparski centar. Pre otvaranja Bella Italia, Miša je otvorio kultni restoran Bella Napoli, koji je kasnije prepustio sinu Vladimiru. 

Svoj koncept je uspeo da uokviri i da Beogradu ponudi ono što mu je falilo, a to su italijanski specijaliteti u tradicionalnom italijnskom ruhu, pripremljeni na autentičan način sa prvoklasnim namirnicama. Koncept koji rado vole i koji je ugodan i za porodični ručak i za poslovni sastanak. 


Restoran postoji od 2005. godine, i sama činjenica da već deceniju i po uspešno posluje je svojevrsni dokaz kvaliteta. Sama filozofija restorana je da oda kompliment italijanskom kulinarstvu u njegovom punom sjaju.

U Bella Italia ne dolazite samo da pojedete komad najsočijeg mesa, ili uživate u ručno pravljenim testeninama uz pažljivo selektovana vina. Ovde dolazite da bi putovali ukusima. Leti je tu predivna bašta gde je uživanje u hladu pravi ritual. U rustičnom , tipično italijanskom drvenom ambijentu tokom zime i enterijeru koji ostvlja bez daha, možete videti kako se vaše omiljeno jelo priprema. 

Restoran ima otvorenu kuhinju, veoma prezentacijski zanimljivo osmišljenu, gde tačno možete pratiti put vašeg jela. Mesa i riba se baš peku tu ispred vas, na žaru- prizor koji budi sva čula i od kog svako ogladni. 


Zbog svog sveobuhvatnog pristupa, Bella Italia je oaza za sofisticirane estete, trendsetere ali i poklonike klasike. Atmosfera je takva da ne možete da se zadržite kratko. I ne treba. Opušteno prepuštanje prvoklasnim trenucima je pravi spa tretman za sve hedoniste. 

Bio da probate špagete u koturu parmezana, neko od mesa po kojima je Bella Italia čuvena ili ribu, bićete oduševljeni. Restoran je poznat po stekovima. Posebno mesto u meniju zauzima Fiorentina di manzo – juneći kotlet sa biftekom, “na žaru”, odležao 21 dan metodom suvog zrenja. 


Naš predlog je da se prepustite ukusima Tagliata „Robespiere“ – juneći kotlet na žaru koji je odležao 21 dan metodom suvog zrenja ili Scaloppine mozzarela e proscuitto – tanke šnicle od laks karea u sosu od belog vina. 

Za dezert vam preporučujemo jedinstvenu poslasticu – Crepes con crema di vanilla e salsa di arance – palačinke sa kremom od vanile u sosu od pomorandže. 

Otkažite sve obaveze jer Bella Italia zaustavlja vreme. Ljubav kao glavni začin i hedonizam koga nikada nije dosta, obeležja su ovog mesta.

Dobrodošli u mesto koje slavi život


Burgeri su se na mala vrata ušunjali na gastronomsku scenu Beograda. I ne, ne pričamo ovaj put o pljeskavicama, niti o burgerima iz svetski ...


Burgeri su se na mala vrata ušunjali na gastronomsku scenu Beograda. I ne, ne pričamo ovaj put o pljeskavicama, niti o burgerima iz svetski poznatih lanaca brze hrane. Pričamo o malim restoranima koji su pripremanje burgera podigli na novi nivo i predstavili nešto novo na ovim prostorima, gde suvereno vlada meso sa roštilja.

Pitali smo posetioce našeg veb-sajta gde najčešće idu na burgere. Ovo su top 3 odgovora: 


  1. Collina - Burgers & Pancakes

  2. Submarine

  3. Burger House Bros.


Collina - Burgers & Pancakes 


Ako se zadesite na Banovom brdu, ima jedno, skoro pa, legendarno mesto. Na adresi Požeška 67a, ali sklonjeno od vreve ove prometne ulice, nalazi se restoran Collina. Poznata po svojim burgerima, Collina se istakla velikim izborom i svežim namirnicama. Od klasičnih burgera, poput Bacon burgera i Chicken bugera, tu su i Grčki burger, Gorgonzola burger, i možda najpopularniji Doublecheese burger. Uz svaki burger stiže i besplatna porcija pomfrita, a možete naručiti dodatno i onion rings! Ono što Collinu čini posebnom je i ostatak menija: tu su palačinke, američke palačinke, sendviči, obrok salate, ali i velika ponuda jela za doručak. Pored Banovog brda, još jedan Collina restoran se nalazi i na Novom Beogradu, na adresi Bulevar Zorana Đinđića 12v, a uvek možete i poručiti dostavu i sočni Collina burgeri stižu do vas u bilo koji deo grada.



(Fotografija preuzeta sa Instagram profila: @collina_burger)




Submarine 


Submarine nam je došao iz komšiluka, tačnije iz Zagreba. Nakon što su tamo uspostavili svoj brend, Submarine je „doplivao” i do nas. Ono što ih čini drugačijim je što su fokusirani na organske namirnice. Svo povrće dobijaju iz domaće proizvodnje, a pored burgera ponosni su i na svoje superfood salate. Ako volite avokado, čia semenke, klice rotkvice, bićete svoji na svome u Submarine restoranima. A ako poželite da se zasladite možete birati između njihovog kolača sa šargarepom ili braunija. Trenutno možete probati njihove burgere i salate na dve lokacije: u centru, u ulici Kralja Petra 20a i na Vračaru, na adresi Vojvode Šupljikca 33. 


(Fotografija preuzeta sa Instagram profila: @submarineburger_beograd)




Burger House Bros. 


I ne smemo da zaboravimo - Burger House Bros! Simpatičnih naziva, ovde možete probati burgere od domaćinskih verzija sa miročkim sirom, do modernih varijanti sa rebrima mariniranim u kraft pivu. Burger House Bros spremaju i svoje homemade soseve i priloge, a ako ste za nešto slatko, tu su i njihovi sundae (desert od sladoleda i drugih dodataka). A ako ste pre za nešto laganije, u ponudi imaju i pohovani pileći file. Njihove burgere možete probati na dve lokacije: u Nikole Spasića 3 i u Mileševskoj 65.


(Fotografija preuzeta sa Instagram profila: @burgerhousebros)


  Koliki mir donose reke, najbolje znaju oni koji su na reci često.  Naša prestonica je bogata sa dve reke, i zato Beograđani imaju priliku ...

 Koliki mir donose reke, najbolje znaju oni koji su na reci često. Naša prestonica je bogata sa dve reke, i zato Beograđani imaju priliku da uživaju u tom blagu. Zemunski kej je upravo zato mesto gde možete potražiti svoj kutak pored vode. 

A baš na samom keju, na adresi Kej oslobođenja 37, se nalazi Super Talas KO37Super Talas KO37, a KO37 je zapravo skraćenica od same adrese Kej Oslobođenja 37. 

Opušteno mesto dobrih zalogaja. Poenta ovog mesta nije samo da zadovoljite apetit i utolite žeđ. Suština je da istinski kvalitetno provedete vreme. Sami ili u odabranom društvu. 




Ovaj bistro pored Dunava nudu odmerenu dozu zabave i neophodnu dozu udobnosti. 


Obzirom da rade od 9 ujutru, možete spas od vrućina potražiti tokom prepodneva i uživati u doručku i dobroj kafi.  Bašta Talasa je razlog zbog koga gosti obožavaju da svrate ovde u svako doba dana. Restoran je pet friendly pa možete da povedete i svog ljubimca. 

Ako ste ljubitelj domaćih ukusa i sokova Super Talas KO37 je vaše novo omiljeno mesto. Pored fenomenalnih domaćih sokova od zove, višnje, cimeta ili đumira i svi kolači se prave u restoranu. Cheese cake sa borovnicom ili hladne palačinke sa francuskim kremom i prelivom od pomorandže, pitanje je sad? Šta god da odaberete, bićeti oduševljeni!




Talas nije formalno mesto, već vaša skrivena urbana oaza. Takve su i opcije za ručak. Možete pronaći i gurmanska jela poput pečenih glaziranih svinjskih rebra ili domaćih pikantnih kobasica sa krompirom. Naša preporuka su definitivno i burgeri. Burger od spanaća sa grčkom fetom i lešnikom u zemički ili dobar “muški zalogaj” u obliku Country bistro burgera od 100% junećeg mesa, sa hrskavom slaninicom, čedar sirom i dresingom. U Super Talasu KO37 su dobrodoši i vegani jer postoji sekcija jela posebno za njih. 

U okviru restorana se nalazi shop, gde možete kupiti majice lokalnog brenda iz Zemuna, jer kako mu i samo ime kaže – Munze Konza. Ono što obožavamo vezano za ovaj bistro su kraft piva. Zanatski ukusi nam stižu iz pivara Kabinet i Kas, kao i drugih. Vina u Super Talasu su pažljivo probrana i svako može pronaći ono koje se idealno slaže uz njegov obrok. 

Zbog umetničkog uređenja, velelepne bašte i neponovljivog pogleda na Dunav, Super Talas može biti mesto vašeg okupljanja sa prijateljima, mesto za uživanje na reci ili za kafu i trač partiju sa drugaricom. 




Ovaj bistro je inspirativan i kao mesto organizacije manjih proslova do 30 ljudi zbog svog jedinstvenog enterijera i eksterijera. 

Kombinacija pažljivo čuvanih domaćinskih navika, privlačne vizualnosti u enterijeru i odličnih ukusa sasvim običan dan pretvara u onaj koji se pamti, a organizovanu proslavu kao najlepši događaj u životu. Mesto koje morate da posetite- Super Talas KO37.


Kao i sve, Beograd kao glavi grad se menja, modernizuje i dobija svoje novo lice.  Belgrade Waterfront, ili Beograd na vodi je već izvesno v...

Kao i sve, Beograd kao glavi grad se menja, modernizuje i dobija svoje novo lice. 

Belgrade Waterfront, ili Beograd na vodi je već izvesno vreme novi epicentar grada. Tu sve počinje i sve se završava. A ugostiteljska ponuda ovog dela grada ima svoju kraljicu – Red Queen restoran. Red Queen se nalazi na samom šetalištu, na adresi BW Residences, AF1, i prvi je restoran otvoren na ovoj lokaciji u junu 2019. Zamišljen kao wine & gastro bar koncept, u kome možete doći na poslovni ručak ili uživati u romantičnoj večeri, restoran se ugnezdio za kratko vreme u srca svojih gostiju. Spektakularan pogled na reku, bašta koja očarava , atraktivna lokacija i prijatan enterijer su faktori koji su rezultirali uspehom.




Vinska karta je nešto zbog čega se vraćate u Red Queen. Možete birati između 100 etiketa i izabrati najbolje vino da bude pratilac vašeg obroka. Kokteli na ovoj adresi dobijaju novi značenje. Pored klasika, u Red queen-u možete pronaći i signature koktele sa nazivom restorana u više kobinacija ukusa.

Naša preporuka je da za predjelo odaberete Red queen starter plate –kombinaciju odabranih zalogaja poput njeguške pršute, peglane kobasice i odabrane selekcije sireva sa voćem i cherry paradajzom.

Odlično se slaže sa dobrim vinom i dobrim društvom.

Za one koji vode računa o liniji, ili su ljubitelji obrok salata,restoran nudi veliki izbor opcija.

Prepoznatljiva Cezar salata dolazi u dve izvedbe kao Cezar sa pilećim batakom i Cezar sa gamborima. Među salatama gosti naročito vole Spanać sa bukovačom, neobični miks koji je dobitna kombinacija. Baby spabać i bukovača u zagrljaju dresinga od indijskog oraha su prava radost za sve hedoniste.




Kada bismo morali da izdvojimo jelo koje je specifično za Red Queen i kraljica ponude bila bi naukusnija jagnjeća plećka. Meso odležava pre pripreme 48 sati u pacu i to dovodi do spektakulrne sočnosti. U sekciji glavih jela tu su losos steak i tuna steak za ljubitelje morskih ukusa, a za one koji preferiraju meso – rib eye steak, koji se servira sa grilovanim povrćem.

Ljubitelje burgera će radovati saznanje da u Red Queenu mogu da pronađu black angus burger od 100% black angus govedine sa jalapeno paprikom kao dodatkom.

Finalno, ali ne i najmanje važno, kolači su ovde izuzetni. Bilo da izaberete čoko kugle sa tartufima, koji su mali zalogaji koji donose veliko zadovoljstvo, ili Napoleon hrskavu francusku krempitu, možda Maestro čokoladni kolač, bićete oduševljeni.




Plan restorana je da se u narednom periodu proširi na prostor od dodatnih 400 kvm i na taj način bude dostupan većem broju ljidi, jer se uvek traži što više.

Od četvrtka do nedelje svako veče restoran ima muziku, u pitanju su ženski vokali ili duo, a muzika je lagana i prijatna. Večeri sa zalaskom sunca na reci su uvek doživljaj a milozvučnost joj daje samo epitet više.

Svima nam je potreban predah i vreme samo za nas. Recept za sreću pronaći ćete u Red Queen-u uvek iznova uz dobru gasto ponudu i odličnu atmosferu.

Sigurno znate kako počinju sve bajke. Nekada davno ili bilo jednom... Pa, i ova topla ljudska priča o instituciji kafane i njenim darovima p...

Sigurno znate kako počinju sve bajke. Nekada davno ili bilo jednom... Pa, i ova topla ljudska priča o instituciji kafane i njenim darovima po čovekovu dušu počinje nekada davno. Čak daleke 1896. kada je otvorena taverna Zlatni šaran, preteča onoga što Šaran danas jeste.

U Zemunu na adresi Kej Oslobođenja 53, nalazi se mesto jedinstvenog koncepta i bogate istorije i ponude. Šaran je filozofija hedonizma koja je zadržala manire gospodina. Njegove domaćinske vrline, šarm istorije i oplemenila ih savremenim trendovima u jedinstvenom ruhu. I ovaj restoran je baš to – mesto gde se sreću prijatelji, alasi, moderni ribari koji jure zlatnu ribicu savremenih poslovnih želja i mesto najbolje riblje čorbe.




Zamislite koncept koji traje čitavo stoleće i koju deceniju više! Pa da zavirimo u to šta Šaran danas svojim gostima pruža na mestu koje je odolelo zubu vremena.

Sam uvod u putovanje ukusima u Šaranu kreće sa maštovitim hladnim ili toplim predjelima.

Za sam početak onoga što kasnije sledi, sve zavisi šta vaša čula preferiraju, riba se pojavljuje u najneobičnijim kombinacijima u formi predjela. Ono što je obavezno za probati u Šaranu je neponovljiva riblja ili morska čorba. O tradiciji ove čorbe, koju se nekada alasi pravili u Šaranu i kafani koja je njegova predak po hedonizmu, mogli bismo da vam ispišemo mali roman. Sagu o dobrim ali i lošim ulovima,  i svim onim sitnicama koje stari ribari znaju. Zato, ova čorba nije samo toplo predjelo. Ona je podsetnik za stare dane i nada za buduća vremena koja tek stižu.




Šaran je jedno od retkih mesta u gradu gde možete pojesti svežu ribu, koju birate u otvorenoj vitrini i čija ponuda zavisi od onoga što je tog dana dostupno - najfinija morska i rečna riba.

Ono što je zanimljivo, restoran svake godine organizuje Dane Istre u periodu novembar- decembar i Dane Hvara u periodu februar – mart. Tada se menja jelovnik, i umesto standardne ponude, restoran donosi originalne ukuse regiona – Istre ili Hvara sa njihovim vinima, jelima i dezertima. Ovi događaji su omaž upravo ovim predelima kada na autentičan način se prenosi kroz ukuse podnenblja i emocija ovih krajeva.

Morske ukuse u Beogradu i osećaj da ste na moru u Šaranu možete prizvati u svako doba dana zbog unikatnih i kreativnih jela i morskih specijaliteta.  Celokupni doživljaj u Šaranu je zaokružen činjenicom da svako veče ovde možete slušati tamburaše i iskusiti boemski šarm restorana.

Uz dobru ribu, nezaobilazno je dobro vino. Šaran ima impozantnu vinsku kartu sa velikim brojem etiketa, ali i svoje vino kuće – Srodne duše, vinarija Jelić.

Najslađe dolazi na kraju vašeg obroka – a to su maestralno pripremljeni kolači baš u kuhinji restorana. Veličanstveni dezerti, kremasti, čokoladni ili voćni– zavisi samo od vašeg raspoloženja.




Obzirom da restoran poseduje velelepnu terasu sa pogledom na Dunav i Gardoš, proslave su ovde nešto što zaista je na najvišem nivou. I sam enterijer u toplim tonovima drveta je idealan za proslave. Restoran organizuje proslave do 50 ljudi.

Reči su moćne, ali neke stvari ipak morate da iskusite da biste ih razumeli kompletno. Slično je sa ukusima Šarana i uslugom koja je ovde prisutna. Nenametljiva, ali uvek na najvišem nivou.

Za sve ove godine postojanja, Šaran je uspeo da iznedri i sačuva ono najbolje što ugosteljstvo pruža – boemski duh, neponovljive ukuse hrane i vina i da kompletira gastronomski ugođaj i na taj način se pozicionira kao trijumf na restoranskoj mapi Beograda.

 

Na Karaburmi, baš u središtu ovog dela prestonice od 01.juna otvoren je novi restoran Liga Pub. Drugačije od svega na šta su stanovnici ovog...

Na Karaburmi, baš u središtu ovog dela prestonice od 01.juna otvoren je novi restoran Liga Pub. Drugačije od svega na šta su stanovnici ovog dela Palilule navikli, ovo mesto pleni na prvi pogled.

U okviru Big fashion parka se nalazi ovaj restoran  i kao takav može da ponudi uvek iskustvo više. Prava je destinacija kada posle shoppinga izgubite snagu, da se osvežite uz kafu i kolač, ili svratite na ručak i uživate u najboljim ukusima.

Restoran je deo korporacije CIG, koja objedinjuje najbolje restorane grada, Monument, Manufakturu i Nacionalnu klasu. Već uigrani profesionalci su napravili novi koncept u želji da se tržištu ponudi nešto novo, a u skladu sa ugostiteljskim svetskim trendovima.



Kombinacija muzike, najboljeg piva, hrane i sporta je objedinjena u restoranu Liga pub. Sofisticirani prostor, ispunjen sportskim rekvizitima i dresovima naših sportskih legendi, je idealna scenografija za ručak ili večeru. Restoran ima prelepu terasu za uživanje u letnjim danima. Kako restoran vode znalci i brinu o svemu , majstori u svom poslu su tačno dali ovom delu grada ono što mu je nedostajalo- urbani koncept koji je drugačiji od svega viđenog.



Sočni burgeri od najboljeg goveđeg mesa, Cheddar burger ili Mediteranski burger, će se super slagati uz piva svetske klase. A ta simbioza dobrog zalogaja i dobrog piva je kao ljubav na prvi pogled, večna i nepokolebljiva. Sekcija doručka je velika, i doručak se služi do 12.30h. Ono što goste oduševljava za doručak je hot dog sa domaćom pazarskom kobasicom.

Za dame i one koje paze na ishranu iz kuhinje restorana stižu najukusnije salate, a naša preporuka su salate sa hrskavom piletinom i grilovanim ramstekom. Raspodija boja i zdravih ukusa na tanjiru. Mezetluci su, već provereno najbolji uz pivo pa možete da odaberete izmedju Liga Pub plate, Pivske plate ili Plate sireva. Sitni zalogaji za veliko zadovoljstvo.  Gosti posebno su oduševljeni ćevapima, koji su pazarski.

Stekovi su posebna fantazija i dokazuju izuzetnost ponude – ramstek na žaru - tagliata ili grilovani ramstek zapečen sa čatnijem od luka i kozijim sirom.  Govedina dinstana u crnom vinu – irski gulaš – je jelo kuće koje se retko gde može naći. Od oktobra će restoran dobiti novi sezonski meni gde će akcenat biti na jačim ukusima poput kolenice u kupusu ili punjeni file sa pršutom i sirom.

Za dezert preporučujemo najhrskavije i najukusnije pite sa makom ili borovnicama (sezonski).  Vaš obrok možete zasladiti i vaflima ili sladoledom.



Ponuda piva u Liga pubu je pažljivo odabrana . Restoran ima svoje quality lager zanatsko pivo- Liga pub lager, Od craft piva, tu je i pivara Tron i njihova piva – Matador i Azacca. Pored ovih, dostupan je i veliki broj  Ljubitelji vina mogu da uživaju u vinu kuće koje je delo Topličkih vinograda.

Svakog dana od srede do nedelje uveče u Liga pubu možete uživati u zvucima rock, pop I zabavne muzike a četvrtak je predviđen za nastup DJ-a.  Liga pub je svakako mesto koje zaslužuje vašu punu pažnju. Zato ne časite časa I koliko već danas posetite ovo mesto posebne energije i inovativnog koncepta.



Malo je onih mesta u gradu koja su zadržala i održala boemski duh i kult prave kafane tokom proteklog stoleća. Institucija naše   kulture – ...

Malo je onih mesta u gradu koja su zadržala i održala boemski duh i kult prave kafane tokom proteklog stoleća. Institucija naše  kulture – kafana, poznata po tom da se u njoj odigrava život sam, poprimila je neka druga značenja i obeležja.



Ali, u Kovaču se nije mnogo toga promenilo za poslednjih 90 godina. Nalazi se na istom mestu gde se nalazio i 1932. godine, kada je restoran otvoren.  Bulevar oslobodjenja 221, u kući koja je bila kovačnica, nastao je koncept jedinstven po mnogim svojim karakteristikama. Od momenta kada kročite u Kovač, shvatate da ste pošli na jedno istorijsko putovanje. Elegantni prostor, sređen tako da se istovremeno osećate udobno sa dozom sofisticiranosti je ono što prvo osvaja i stare i nove goste.

Ovaj moderni restoran je uspeo da zadrži sve najbolje iz starih dana ali i da tome pridruži notu savremenosti. Poštujući najviše standarde ugostiteljstva, Kovač je postao i dokazao se kao mesto posebne energije. Noviteti u jelovniku i ponudi ali zadržavajući stari šarm i harizmu zrelosti, su recept za dugovečnost.

Ovog leta Kovač vas zove da ih posetite u dobro poznatom prostoru, gde vas čekaju  stari provereni specijaliteti, kao i par noviteta. Leskovačku mućkalicu će odabrati oni koji su raspoloženi da probaju nešto ljuto, ali i oni koji vole specijalitete juga Srbije jer jelo dolazi u obe varijante odnosno ljuto po Vašoj želji, a čine ga teleći file sa paradajzom, paprikom i lukom. Raritet ponude Kovača jeste i teleća Karađorđeva šnicla. Teleći šol punjen kajmakom i goveđom pršutom biraju oni koji vole tradicionane ukuse. Sa druge strane, ako volite meso koje se topi u ustima, tu su najmekše lovačke juneće šnicle servirane na domaćim flekicama sa povrćem i belim vinom, zapečene u rerni i u sosu od dimljenog sira.



 

A ljubiteljima belih mesa predlažemo opcije sa piletinom ili ćuretinom – pileći file sa tri vrste sira sa mladim spanaćem i paradajz salsom ili ćureće šnicle sa domaćim flekicama u sosu od dimljenog sira.

Kovač je mislio i na ljubitelje laganih obroka  tokom ovog leta, pa je tu skadarski krap – šaran dimljeni  i mariniran, poslužen na salati od krompira sa zelenom iceberg salatom. U slučaju da preferirate intenzivne arome, preporuka ide za rib eye – 40 dana stareno juneće meso koje se priprema u specijalnoj hosper peći.

Pored domaćinske atmosfere, u Kovaču je i fakat sve domaće – od turšije do hleba i kolača, sve se sprema u kuhinji restorana.

A gde je ukusna hrana, tu je I dobro vino. Vino kuće je vino Srodne duše, koje se za Kovač pravi u vinariji Jelić. Restoran organizuje i vinske večeri gde se uvek vrši uparivanje vina određene vinarije sa hranom u 5 sledova. Takođe, Kovač u svojoj regularnoj ponudi od čak 120 etiketa, trenutno ima i outlet vinsku ponudu sa sniženim cenama.



A večeri u Kovaču su ispunjene štimungom i muzikom – od 19h ovde vas čekaju zvuci starogradske akustike.  Ono što je novo u restoranu jeste da restoran radi dostavu pa svoja omiljena jela možete poručiti i za uživanje kući.

Kovač je za poslednjih devet decenija koliko postoji dokazao da je mnogo više od restorana. To je stanica gde se sreću tradicija i savremeni tokovi, i na kojoj počinje gastronomsko putovanje za prave hedoniste.


Hedonizam i Beograd. Ovo bi mogao da bude naziv pesme koju rado slušaju i pevaju apsolutno svi stanovnici prestonice i baš svi turisti Beogr...

Hedonizam i Beograd. Ovo bi mogao da bude naziv pesme koju rado slušaju i pevaju apsolutno svi stanovnici prestonice i baš svi turisti Beograda. Omiljeni napitak od ječma, fina klopa i prijatan enterijer. Iskusni gosti znaju da nije svako mesto za opuštanje uz pivo i hranu isto. Jedno je potpuno drugačije, briše vreme i sve limite. Zaustavite korak, opustite gas. Svratite u centar grada gde se nalazi galaksija urbanog uživanja- Corner pub.



Na adresi Mihaila Bogičevića 6, u blizini Ekonomskog fakulteta a na samom kraju Balkanske ulice se nalazi ovaj pub. Ispod Terazija, u prvoj gradskoj zoni vas čeka ovo sjajno mesto.

Corner pub je bar ali i pivnica. Corner pub je moderan restoran. Corner pub je pre party lokacija, gde se možete opustiti svakog dana do 23h.  Odmah nakon završenih obaveza, ovo je prva adresa na kojoj bi svako trebalo da boravi. Razloga je bezbroj.

Iz jednog šanka se toče različita piva. Mutno, nefiltrirano BIP pivo bez aditiva se služi kao točeno u Corner pubu. Samo ovde možete probati česka piva Svajanska knežna i Svajanski maz, iz prve pivare u Češkoj otvorene 1564. Kakav raritet! Od vina preporučujemo kupinovo i tamjaniku.


Ozbiljni stručnjaci za domaća, strana, komercijalna i kraft piva su stvorili jelovnik. Rezultat je neverovatan.

Doručak, moćni komadi mesa, sočni, perfektni obroci – za svakog ponešto. Kao što su pronašli pivo za svakoga, isto su učinili i sa hranom. Specijaliteti iz ove kuhinje se ne zaboravljaju. Pravi doručak šampiona je Corner pub doručak – 3 kobasice, 2 jaja i pomfrit. Ko bi tome odoleo?



Za ručak ili večeru je ponuda velika a predloga puno. Najfiniji komad ramsteka za one koji vole jake ukuse. Možda selekcija special kobasica, uz bavarske perece, za one koji traže Octoberfest u srcu Beograda. 

Kao što smo i naglasili, Corner pub je i moderan restoran, pa možete probati i najukusnija popularna jela poput karađorđeve, bečke šnicle ili svinjskih medaljona sa sosom od pečuraka. 



Ono što je pravi delikates su svakako rebarca sa pivom I BBQ sosom. Pikantna, i odlično ali odmereno začinjena. 

Atmosfera Corner Pub-a je za svako doba u enterijeru koji je prigodan i udoban. Opušteno i prisno. Uz vrhunsku selekciju piva na raspolaganju su i savršene kafe kao i svi drugi napici. Trač partija, prvi sastanak ili pauza od brzog ritma. Priprema za izlazak u noćni provod. Rođendan ili proslava važnog datuma. U Corner pub-u možete sve. Osim da odete razočarani. Bićete oduševljeni. To vam garantujemo. 



© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs