Kao i sve, Beograd kao glavi grad se menja, modernizuje i dobija svoje novo lice.  Belgrade Waterfront, ili Beograd na vodi je već izvesno v...

Kao i sve, Beograd kao glavi grad se menja, modernizuje i dobija svoje novo lice. 

Belgrade Waterfront, ili Beograd na vodi je već izvesno vreme novi epicentar grada. Tu sve počinje i sve se završava. A ugostiteljska ponuda ovog dela grada ima svoju kraljicu – Red Queen restoran. Red Queen se nalazi na samom šetalištu, na adresi BW Residences, AF1, i prvi je restoran otvoren na ovoj lokaciji u junu 2019. Zamišljen kao wine & gastro bar koncept, u kome možete doći na poslovni ručak ili uživati u romantičnoj večeri, restoran se ugnezdio za kratko vreme u srca svojih gostiju. Spektakularan pogled na reku, bašta koja očarava , atraktivna lokacija i prijatan enterijer su faktori koji su rezultirali uspehom.




Vinska karta je nešto zbog čega se vraćate u Red Queen. Možete birati između 100 etiketa i izabrati najbolje vino da bude pratilac vašeg obroka. Kokteli na ovoj adresi dobijaju novi značenje. Pored klasika, u Red queen-u možete pronaći i signature koktele sa nazivom restorana u više kobinacija ukusa.

Naša preporuka je da za predjelo odaberete Red queen starter plate –kombinaciju odabranih zalogaja poput njeguške pršute, peglane kobasice i odabrane selekcije sireva sa voćem i cherry paradajzom.

Odlično se slaže sa dobrim vinom i dobrim društvom.

Za one koji vode računa o liniji, ili su ljubitelji obrok salata,restoran nudi veliki izbor opcija.

Prepoznatljiva Cezar salata dolazi u dve izvedbe kao Cezar sa pilećim batakom i Cezar sa gamborima. Među salatama gosti naročito vole Spanać sa bukovačom, neobični miks koji je dobitna kombinacija. Baby spabać i bukovača u zagrljaju dresinga od indijskog oraha su prava radost za sve hedoniste.




Kada bismo morali da izdvojimo jelo koje je specifično za Red Queen i kraljica ponude bila bi naukusnija jagnjeća plećka. Meso odležava pre pripreme 48 sati u pacu i to dovodi do spektakulrne sočnosti. U sekciji glavih jela tu su losos steak i tuna steak za ljubitelje morskih ukusa, a za one koji preferiraju meso – rib eye steak, koji se servira sa grilovanim povrćem.

Ljubitelje burgera će radovati saznanje da u Red Queenu mogu da pronađu black angus burger od 100% black angus govedine sa jalapeno paprikom kao dodatkom.

Finalno, ali ne i najmanje važno, kolači su ovde izuzetni. Bilo da izaberete čoko kugle sa tartufima, koji su mali zalogaji koji donose veliko zadovoljstvo, ili Napoleon hrskavu francusku krempitu, možda Maestro čokoladni kolač, bićete oduševljeni.




Plan restorana je da se u narednom periodu proširi na prostor od dodatnih 400 kvm i na taj način bude dostupan većem broju ljidi, jer se uvek traži što više.

Od četvrtka do nedelje svako veče restoran ima muziku, u pitanju su ženski vokali ili duo, a muzika je lagana i prijatna. Večeri sa zalaskom sunca na reci su uvek doživljaj a milozvučnost joj daje samo epitet više.

Svima nam je potreban predah i vreme samo za nas. Recept za sreću pronaći ćete u Red Queen-u uvek iznova uz dobru gasto ponudu i odličnu atmosferu.

Sigurno znate kako počinju sve bajke. Nekada davno ili bilo jednom... Pa, i ova topla ljudska priča o instituciji kafane i njenim darovima p...

Sigurno znate kako počinju sve bajke. Nekada davno ili bilo jednom... Pa, i ova topla ljudska priča o instituciji kafane i njenim darovima po čovekovu dušu počinje nekada davno. Čak daleke 1896. kada je otvorena taverna Zlatni šaran, preteča onoga što Šaran danas jeste.

U Zemunu na adresi Kej Oslobođenja 53, nalazi se mesto jedinstvenog koncepta i bogate istorije i ponude. Šaran je filozofija hedonizma koja je zadržala manire gospodina. Njegove domaćinske vrline, šarm istorije i oplemenila ih savremenim trendovima u jedinstvenom ruhu. I ovaj restoran je baš to – mesto gde se sreću prijatelji, alasi, moderni ribari koji jure zlatnu ribicu savremenih poslovnih želja i mesto najbolje riblje čorbe.




Zamislite koncept koji traje čitavo stoleće i koju deceniju više! Pa da zavirimo u to šta Šaran danas svojim gostima pruža na mestu koje je odolelo zubu vremena.

Sam uvod u putovanje ukusima u Šaranu kreće sa maštovitim hladnim ili toplim predjelima.

Za sam početak onoga što kasnije sledi, sve zavisi šta vaša čula preferiraju, riba se pojavljuje u najneobičnijim kombinacijima u formi predjela. Ono što je obavezno za probati u Šaranu je neponovljiva riblja ili morska čorba. O tradiciji ove čorbe, koju se nekada alasi pravili u Šaranu i kafani koja je njegova predak po hedonizmu, mogli bismo da vam ispišemo mali roman. Sagu o dobrim ali i lošim ulovima,  i svim onim sitnicama koje stari ribari znaju. Zato, ova čorba nije samo toplo predjelo. Ona je podsetnik za stare dane i nada za buduća vremena koja tek stižu.




Šaran je jedno od retkih mesta u gradu gde možete pojesti svežu ribu, koju birate u otvorenoj vitrini i čija ponuda zavisi od onoga što je tog dana dostupno - najfinija morska i rečna riba.

Ono što je zanimljivo, restoran svake godine organizuje Dane Istre u periodu novembar- decembar i Dane Hvara u periodu februar – mart. Tada se menja jelovnik, i umesto standardne ponude, restoran donosi originalne ukuse regiona – Istre ili Hvara sa njihovim vinima, jelima i dezertima. Ovi događaji su omaž upravo ovim predelima kada na autentičan način se prenosi kroz ukuse podnenblja i emocija ovih krajeva.

Morske ukuse u Beogradu i osećaj da ste na moru u Šaranu možete prizvati u svako doba dana zbog unikatnih i kreativnih jela i morskih specijaliteta.  Celokupni doživljaj u Šaranu je zaokružen činjenicom da svako veče ovde možete slušati tamburaše i iskusiti boemski šarm restorana.

Uz dobru ribu, nezaobilazno je dobro vino. Šaran ima impozantnu vinsku kartu sa velikim brojem etiketa, ali i svoje vino kuće – Srodne duše, vinarija Jelić.

Najslađe dolazi na kraju vašeg obroka – a to su maestralno pripremljeni kolači baš u kuhinji restorana. Veličanstveni dezerti, kremasti, čokoladni ili voćni– zavisi samo od vašeg raspoloženja.




Obzirom da restoran poseduje velelepnu terasu sa pogledom na Dunav i Gardoš, proslave su ovde nešto što zaista je na najvišem nivou. I sam enterijer u toplim tonovima drveta je idealan za proslave. Restoran organizuje proslave do 50 ljudi.

Reči su moćne, ali neke stvari ipak morate da iskusite da biste ih razumeli kompletno. Slično je sa ukusima Šarana i uslugom koja je ovde prisutna. Nenametljiva, ali uvek na najvišem nivou.

Za sve ove godine postojanja, Šaran je uspeo da iznedri i sačuva ono najbolje što ugosteljstvo pruža – boemski duh, neponovljive ukuse hrane i vina i da kompletira gastronomski ugođaj i na taj način se pozicionira kao trijumf na restoranskoj mapi Beograda.

 

Na Karaburmi, baš u središtu ovog dela prestonice od 01.juna otvoren je novi restoran Liga Pub. Drugačije od svega na šta su stanovnici ovog...

Na Karaburmi, baš u središtu ovog dela prestonice od 01.juna otvoren je novi restoran Liga Pub. Drugačije od svega na šta su stanovnici ovog dela Palilule navikli, ovo mesto pleni na prvi pogled.

U okviru Big fashion parka se nalazi ovaj restoran  i kao takav može da ponudi uvek iskustvo više. Prava je destinacija kada posle shoppinga izgubite snagu, da se osvežite uz kafu i kolač, ili svratite na ručak i uživate u najboljim ukusima.

Restoran je deo korporacije CIG, koja objedinjuje najbolje restorane grada, Monument, Manufakturu i Nacionalnu klasu. Već uigrani profesionalci su napravili novi koncept u želji da se tržištu ponudi nešto novo, a u skladu sa ugostiteljskim svetskim trendovima.



Kombinacija muzike, najboljeg piva, hrane i sporta je objedinjena u restoranu Liga pub. Sofisticirani prostor, ispunjen sportskim rekvizitima i dresovima naših sportskih legendi, je idealna scenografija za ručak ili večeru. Restoran ima prelepu terasu za uživanje u letnjim danima. Kako restoran vode znalci i brinu o svemu , majstori u svom poslu su tačno dali ovom delu grada ono što mu je nedostajalo- urbani koncept koji je drugačiji od svega viđenog.



Sočni burgeri od najboljeg goveđeg mesa, Cheddar burger ili Mediteranski burger, će se super slagati uz piva svetske klase. A ta simbioza dobrog zalogaja i dobrog piva je kao ljubav na prvi pogled, večna i nepokolebljiva. Sekcija doručka je velika, i doručak se služi do 12.30h. Ono što goste oduševljava za doručak je hot dog sa domaćom pazarskom kobasicom.

Za dame i one koje paze na ishranu iz kuhinje restorana stižu najukusnije salate, a naša preporuka su salate sa hrskavom piletinom i grilovanim ramstekom. Raspodija boja i zdravih ukusa na tanjiru. Mezetluci su, već provereno najbolji uz pivo pa možete da odaberete izmedju Liga Pub plate, Pivske plate ili Plate sireva. Sitni zalogaji za veliko zadovoljstvo.  Gosti posebno su oduševljeni ćevapima, koji su pazarski.

Stekovi su posebna fantazija i dokazuju izuzetnost ponude – ramstek na žaru - tagliata ili grilovani ramstek zapečen sa čatnijem od luka i kozijim sirom.  Govedina dinstana u crnom vinu – irski gulaš – je jelo kuće koje se retko gde može naći. Od oktobra će restoran dobiti novi sezonski meni gde će akcenat biti na jačim ukusima poput kolenice u kupusu ili punjeni file sa pršutom i sirom.

Za dezert preporučujemo najhrskavije i najukusnije pite sa makom ili borovnicama (sezonski).  Vaš obrok možete zasladiti i vaflima ili sladoledom.



Ponuda piva u Liga pubu je pažljivo odabrana . Restoran ima svoje quality lager zanatsko pivo- Liga pub lager, Od craft piva, tu je i pivara Tron i njihova piva – Matador i Azacca. Pored ovih, dostupan je i veliki broj  Ljubitelji vina mogu da uživaju u vinu kuće koje je delo Topličkih vinograda.

Svakog dana od srede do nedelje uveče u Liga pubu možete uživati u zvucima rock, pop I zabavne muzike a četvrtak je predviđen za nastup DJ-a.  Liga pub je svakako mesto koje zaslužuje vašu punu pažnju. Zato ne časite časa I koliko već danas posetite ovo mesto posebne energije i inovativnog koncepta.



Malo je onih mesta u gradu koja su zadržala i održala boemski duh i kult prave kafane tokom proteklog stoleća. Institucija naše   kulture – ...

Malo je onih mesta u gradu koja su zadržala i održala boemski duh i kult prave kafane tokom proteklog stoleća. Institucija naše  kulture – kafana, poznata po tom da se u njoj odigrava život sam, poprimila je neka druga značenja i obeležja.



Ali, u Kovaču se nije mnogo toga promenilo za poslednjih 90 godina. Nalazi se na istom mestu gde se nalazio i 1932. godine, kada je restoran otvoren.  Bulevar oslobodjenja 221, u kući koja je bila kovačnica, nastao je koncept jedinstven po mnogim svojim karakteristikama. Od momenta kada kročite u Kovač, shvatate da ste pošli na jedno istorijsko putovanje. Elegantni prostor, sređen tako da se istovremeno osećate udobno sa dozom sofisticiranosti je ono što prvo osvaja i stare i nove goste.

Ovaj moderni restoran je uspeo da zadrži sve najbolje iz starih dana ali i da tome pridruži notu savremenosti. Poštujući najviše standarde ugostiteljstva, Kovač je postao i dokazao se kao mesto posebne energije. Noviteti u jelovniku i ponudi ali zadržavajući stari šarm i harizmu zrelosti, su recept za dugovečnost.

Ovog leta Kovač vas zove da ih posetite u dobro poznatom prostoru, gde vas čekaju  stari provereni specijaliteti, kao i par noviteta. Leskovačku mućkalicu će odabrati oni koji su raspoloženi da probaju nešto ljuto, ali i oni koji vole specijalitete juga Srbije jer jelo dolazi u obe varijante odnosno ljuto po Vašoj želji, a čine ga teleći file sa paradajzom, paprikom i lukom. Raritet ponude Kovača jeste i teleća Karađorđeva šnicla. Teleći šol punjen kajmakom i goveđom pršutom biraju oni koji vole tradicionane ukuse. Sa druge strane, ako volite meso koje se topi u ustima, tu su najmekše lovačke juneće šnicle servirane na domaćim flekicama sa povrćem i belim vinom, zapečene u rerni i u sosu od dimljenog sira.



 

A ljubiteljima belih mesa predlažemo opcije sa piletinom ili ćuretinom – pileći file sa tri vrste sira sa mladim spanaćem i paradajz salsom ili ćureće šnicle sa domaćim flekicama u sosu od dimljenog sira.

Kovač je mislio i na ljubitelje laganih obroka  tokom ovog leta, pa je tu skadarski krap – šaran dimljeni  i mariniran, poslužen na salati od krompira sa zelenom iceberg salatom. U slučaju da preferirate intenzivne arome, preporuka ide za rib eye – 40 dana stareno juneće meso koje se priprema u specijalnoj hosper peći.

Pored domaćinske atmosfere, u Kovaču je i fakat sve domaće – od turšije do hleba i kolača, sve se sprema u kuhinji restorana.

A gde je ukusna hrana, tu je I dobro vino. Vino kuće je vino Srodne duše, koje se za Kovač pravi u vinariji Jelić. Restoran organizuje i vinske večeri gde se uvek vrši uparivanje vina određene vinarije sa hranom u 5 sledova. Takođe, Kovač u svojoj regularnoj ponudi od čak 120 etiketa, trenutno ima i outlet vinsku ponudu sa sniženim cenama.



A večeri u Kovaču su ispunjene štimungom i muzikom – od 19h ovde vas čekaju zvuci starogradske akustike.  Ono što je novo u restoranu jeste da restoran radi dostavu pa svoja omiljena jela možete poručiti i za uživanje kući.

Kovač je za poslednjih devet decenija koliko postoji dokazao da je mnogo više od restorana. To je stanica gde se sreću tradicija i savremeni tokovi, i na kojoj počinje gastronomsko putovanje za prave hedoniste.


Hedonizam i Beograd. Ovo bi mogao da bude naziv pesme koju rado slušaju i pevaju apsolutno svi stanovnici prestonice i baš svi turisti Beogr...

Hedonizam i Beograd. Ovo bi mogao da bude naziv pesme koju rado slušaju i pevaju apsolutno svi stanovnici prestonice i baš svi turisti Beograda. Omiljeni napitak od ječma, fina klopa i prijatan enterijer. Iskusni gosti znaju da nije svako mesto za opuštanje uz pivo i hranu isto. Jedno je potpuno drugačije, briše vreme i sve limite. Zaustavite korak, opustite gas. Svratite u centar grada gde se nalazi galaksija urbanog uživanja- Corner pub.



Na adresi Mihaila Bogičevića 6, u blizini Ekonomskog fakulteta a na samom kraju Balkanske ulice se nalazi ovaj pub. Ispod Terazija, u prvoj gradskoj zoni vas čeka ovo sjajno mesto.

Corner pub je bar ali i pivnica. Corner pub je moderan restoran. Corner pub je pre party lokacija, gde se možete opustiti svakog dana do 23h.  Odmah nakon završenih obaveza, ovo je prva adresa na kojoj bi svako trebalo da boravi. Razloga je bezbroj.

Iz jednog šanka se toče različita piva. Mutno, nefiltrirano BIP pivo bez aditiva se služi kao točeno u Corner pubu. Samo ovde možete probati česka piva Svajanska knežna i Svajanski maz, iz prve pivare u Češkoj otvorene 1564. Kakav raritet! Od vina preporučujemo kupinovo i tamjaniku.


Ozbiljni stručnjaci za domaća, strana, komercijalna i kraft piva su stvorili jelovnik. Rezultat je neverovatan.

Doručak, moćni komadi mesa, sočni, perfektni obroci – za svakog ponešto. Kao što su pronašli pivo za svakoga, isto su učinili i sa hranom. Specijaliteti iz ove kuhinje se ne zaboravljaju. Pravi doručak šampiona je Corner pub doručak – 3 kobasice, 2 jaja i pomfrit. Ko bi tome odoleo?



Za ručak ili večeru je ponuda velika a predloga puno. Najfiniji komad ramsteka za one koji vole jake ukuse. Možda selekcija special kobasica, uz bavarske perece, za one koji traže Octoberfest u srcu Beograda. 

Kao što smo i naglasili, Corner pub je i moderan restoran, pa možete probati i najukusnija popularna jela poput karađorđeve, bečke šnicle ili svinjskih medaljona sa sosom od pečuraka. 



Ono što je pravi delikates su svakako rebarca sa pivom I BBQ sosom. Pikantna, i odlično ali odmereno začinjena. 

Atmosfera Corner Pub-a je za svako doba u enterijeru koji je prigodan i udoban. Opušteno i prisno. Uz vrhunsku selekciju piva na raspolaganju su i savršene kafe kao i svi drugi napici. Trač partija, prvi sastanak ili pauza od brzog ritma. Priprema za izlazak u noćni provod. Rođendan ili proslava važnog datuma. U Corner pub-u možete sve. Osim da odete razočarani. Bićete oduševljeni. To vam garantujemo. 



Magaza je stari narodni naziv za kuću u kojoj se čuvala hrana.  Današnji trendovi vezani za čuvanje hrane su se promenili, ali je suština he...


Magaza je stari narodni naziv za kuću u kojoj se čuvala hrana. 

Današnji trendovi vezani za čuvanje hrane su se promenili, ali je suština hedonizma ostala ista.  A u priči o hedonizmu, neizbežno je spomenuti novosadski restoran Magaza grill. Čuvajući sve temelje dobrog obroka, a sa druge strane poštujući i potrebe modernih restorana, ovaj restoran ima šta svakom gostu da ponudi.


 

Restoran se nalazi na dve adrese – Stražilovska 8 i Bulevar Patrijarha Pavla 14e. Na obe lokacije ćete dobiti istu profesionalnu uslugu i vrhunsko iskustvo. Sređen u etno stilu sa kariranim stolnjacima, prvi utisak koji imate kada uđete u restoran je domaćinska i vesela atmosfera. Potpuno je sve prilagođeno gostu. Jedno je od retkih mesta u gradu gde možete pojesti nešto „na kašiku“ što je spremljeno po tradicionalnom receptu. Pasulj, gulaš ili ragu čorba su naši favoriti i ono što vam preporučujemo da obavezno probate. 



U restoranu vlada komšijska atmosfera, većina gostiju je stalna i rado se vraća pa se nemojte stideti da pitate konobara da vam preporuči neko jelo sa roštilja u ovom restoranu nacionalne kuhinje. Kako joj i samo ime kaže – Magaza grill – nudi veliki izbor specijaliteta sa roštilja. Bilo da izaberete ćevape ili pljeskavicu, nećete pogrešiti. Ako ste baš mnogo gladni naš predlog je da probate pileću bombu koja je belo pileće meso sa dimljenim sirom ili opanak koji je mešavina piletine i mlevenog mesa sa dodatkom šunke, sira i šampinjona. Ako ste radi da probate nešto pikantno, tu je Magaza točak – mleveno meso sa dve vrste sira. 



Omiljena opcija za doručak je svakako jak Magaza doručak – tri jaja na oko i roštiljske kobasice uz dodatak salate i krompira kao priloga. A za one koji vole možda pohovano, gosti koji su stalni u Magazi uvek biraju neprevaziđenu karađorđevu, kao istinski delikates. 

Ono za šta je restoran idealan su proslave. Ukusna hrana, pravi domaćini i prijatan ambijent su recept za dobru proslavu. A ako volite zvuk tamburice, restoran vam za vašu proslavu može organizovati i tamburaše.


Ako u Novom Sadu tragate za mestom koje obiluje ukusnom hranom po pristojnim cenama, gde se uvek osećate dobrodošlim i odakle možete izaći sa osmehom na licu, obavezno svratite u kuću dobre hrane – Magazu grill. 


Svaka prestonica ima svoju zelenu oazu. To je mesto gde idete da odmorite dušu i uživate svim čulima. Za Beograd to je Ada Ciganlija. A ka...

Svaka prestonica ima svoju zelenu oazu. To je mesto gde idete da odmorite dušu i uživate svim čulima. Za Beograd to je Ada Ciganlija.

A kada poželite da svom hedonizmu poklonite istinsku radost i da ga razmazite, tu je restoran Na kraj sveta, Ada Ciganlija bb. Smešten kako mu i samo ime kaže, na kraju novobeogradske strane Ade na samoj obali, pored jezera, sam lokal predstavlja pravi beg od problema. Važno je znati da mu se lako može prići i sa Makiške strane Ade. Kada stignete do parkinga kod aqua ski dela, restoran se nalazi na desetak minuta laganog hoda.

Unutrašnjost restorana je uređena vrlo prijatno u skladu sa lokalitetom.



Bašta restorana je suštinski park. Zamislite parče zelenila samo za sebe, dodajte mu jezero i obalu, lep sunčan dan, i to je najtačniji opis eksterijera Na kraj sveta. Dostupan je veliki broj ležaljki za kupače, pa ovde se možete skloniti od vrućine i okupati se u „moru Beograda“.

Restoran poseduje i deo specijalno dizajniran za decu, što ga čini idealnim za vikend destinaciju, mini izlet u samom srcu grada za porodice. Pored dečije zone, tu je i meni specijalno kreiran za mališane. Na kraj sveta je svakako porodični restoran u kome se osećate dobrodošlim uvek. Nasmejano osoblje, familijarna atmosfera i profesionalnost su glavni recept za uspeh već dve decenije koliko restoran postoji. Upravo i ovo su razlozi zašto se u restoranu uvek traži mesto više a sama atraktivnost ponude je dobra preporuka jer je restoran pogodan za manje proslave do 50 ljudi.

Za sportiste i one koje se tako osećaju, na raspolaganju su vam razne aktivnosti u okviru restorana. Ako ste ljubitelj sportova na vodi, možete iznajmiti kajak ili stand up paddle odnosno dasku za uspravno veslanje. Oni koji vole aktivan dan na plaži kao opciju imaju teren za odbojku na pesku. U slučaju da dolazite sa većom ekipom, možete iznajmiti dragon boat, čamac za dvadeset ljudi koji je ujedno sjajan za team buildinge.



Posebno je zanimljivo što restoran ima voćni bar sa velikim brojem kombinacija ceđenog voća i povrća, kao sok ili smoothie. Određenim danima u Na kraj sveta se organizuje live cooking, prave male kuvarske predstave gde iskusni kuvar pred vama sprema različite specijalitete, pretežno morsku hranu.

Kao ranoranilac, koji voli da požuri na Adu na prvu jutarnju kaficu sa pogledom, u Na kraj sveta vas čeka sjajan doručak. Možda baš lepinja sa kajmakom ili omlet budu Vaš izbor.

Meni restorana je šarenolik, pa svako bi mogao da pronađe u Na kraj sveta svoj favorit. Naši favoriti su uvek dnevna ponuda kuvanih jela kao što su sarmice sa zeljem, punjene tikvice, gulaš ili paprikaš.

Ljubitelji mesa mogu izabrati neki od specijaliteta sa roštilja, poput ćevapa a svi koji vole zdrave opcije mogu da uživaju u jednoj od velikog izbora salata. Ukoliko volite da probate nove ukuse, meksička kuhinja može da vam bude zanimljiva. U Na kraj sveta  vam onda preporučujemo meksičku salatu sa piletinom ili buritose.



Obzirom da ste na obali, znamo da vam riba kao opcija za ručak verovatno prvo pada na um. Najukusnija riblja čorba, kao uvod a zatim recimo smuđ su naš predlog.

U sekciji dezerta, pravo letnje osveženje su voćni kupovi kao kombinacija voća i sladoleda ili banana split. Za ljubitelje kolača, preporučujemo kotorsku krempitu a palačinke svi volimo. Ove u Na kraj sveta su najukusnije u gradu.



Večeri na obali su predviđene možda za neki koktel, a restoran ima veliki izbor ili kvalitetna vina vinarije Do kraja sveta.

Na kraju radne nedelje ili radnog dana, čoveku je najvažnije da se odmori i da spremno uđe u novi dan. A Na kraj sveta svojim gostima pruža tišinu kakvu u Beogradu nigde ne možete naći i u okruženju koje je zeleni dragulj našeg glavnog grada. Uz neponovljive specijalitete, Na kraj sveta neka bude vaša oaza ovog leta.


Na restoranskoj sceni Beograda, malo je onih restorana koji u poslednje vreme mogu da kažu da su zaista drugačiji. I taman kada pomislite da...

Na restoranskoj sceni Beograda, malo je onih restorana koji u poslednje vreme mogu da kažu da su zaista drugačiji. I taman kada pomislite da nište više ne može da vas iznenadi u pozitivnom smislu, otkrijete skriveno blago- Vrh Beograda.

Restoran se nalazi na adresi Volgina 18b, u najlepšem delu Zvezdare, u središtu Zvezdarske šume. Ime restorana se bazira na činjenici da se nalazi na visni od 250m nadmorske visine, što je najviša tačka Beograda u prvoj gradskoj zoni. U blizini restorana su Opservatorijia Beograd, i Naučno – tehnološki park.



Tokom 2019., rođen je Vrh Beograda potpunim renoviranjem starog objekta koji se nalazio na ovoj adresi. Restoran je dobio novo ruho, i sada gosti mogu da uživaju u njegovoj fantastičnosti. Raritet je činjenica da Vrh Beograda ima i unutrašnju i spoljašnju igraonicu za decu. Enterijer je elegantan, ispunjen prijatnim tonovima drveta i odličan je za porodični ili poslovni ručak. A bašta – dvorište restorana u kome ručate je šuma sama! Potpuno izolovani od gradske gužve, ovde možete uživati u cvrkutu ptica. Da, dobro ste pročitali – takvo mesto postoji u Beogradu!

Meni je fuzija domaće i internacionaln kuhinje, što u širem smislu pokazuje da Vrh Beograda prati najsavremenije trendove u ugostiteljstvu.

Od same bogate sekcije doručaka, koju gosti obožavaju, gde svoje nepce možete razmaziti šumskm doručkom ili možda slanim ili slatkim uštipcima. Tu je i omlet po izboru, kao i domaćinski sendvič. Preciznije rečeno, epitet domaćinski je sinonim za Vrh Beograda. Opuštena atmosfera, ljubazna usluga, i profesionalan pristup su čak prikazani i na internetu jer restoran ima ocenu 4,6 u google recenzijama koja je prilično visoka i odražava kvalitet.



Ponuda za ručak je raznovrsna i zanimljiva. Oni koje vole lakše ukuse, mogu odabrati neku od obrok salata a za ljubitelje mesa su tu dimljeni batak, specijaliteti poput punjenog steka, ramsteka ili pikantnih svinjskih rebara. Lični pečat restorana se krije u jelu koje je za vas ako ste došli u paru ili većem društvu – gurmanska daska. Ovo jelo u sebi sadrži više jela – dimljeni batak, pileće ražnjiće, kobasice punjene sirom i kao vrhunac cevape u sosu od pečenih paprika i kajmka. Ovo obavezno morate probati jer razoružava svakog gurmana.

Vrh Beograda je i mesto dobrih rakija i vina. Domaću šljivu, staru deset godina iz okoline Arilja, samo ovde možete piti a vino kuće predstavljaju najkvalitetnija vina vinarije Virtus. Sve vinske tikete su iz Srbije.




A kada vam se prijede nešto slatko Vrh Beograda ima rešenje i za to – tart mascarpone koji čin savršeni spoj hrskave korice, laganog fila i voća. Oni koji vole čokoladu moraju probati tortu tri čokolade – bela, crna i mlečna najkvalitetnija belgijska čokolada u spojene u ovoj neodoljivoj poslastici.

Obzirom da ima deo za decu, restoran je savršen za porodične ručkove ili intmne proslave do 50 ljudi. U vreme ručka vam je ovde svakako neophodna rezervacija!

Ako ovog leta tražite gde da provedete vreme u prirodi, neka Vrh Beograda bude vaš izbor jer  ovakav spoj izuzetne usluge, okruženje šume, ugodan ambijent i ukuse delikatese nećete naći ni na jednoj drugoj adresi u Beogradu sem u Volginoj  18b.


Svi znamo da određene emocije imaju jačinu i kada nas preplave puna nam je duša miline. A koja je jača emocija od pomisli na rodno mesto? A ...

Svi znamo da određene emocije imaju jačinu i kada nas preplave puna nam je duša miline. A koja je jača emocija od pomisli na rodno mesto? A kada se poželite najlepših emocija, mirisa i ukusa, mesto za uživanje je etno restoran Miris zavičaja. Ovaj sigurno najlepši etno restoran u Beogradu se nalazi na adresi Vidikovači venac 120.



Domaćinski pristup u restoranu Miris zavičaja se vidi od momenta kada uđete u prostor. Uz domaću kafu dobijete i ratluk, a unutrašnjost restorana je više nego zanimljivo sređena. Uz karirane stolnjake, u opuštenoj atmosferi, uz detalje na zidovima poput fenjera, slika sa istorijskom momentima ili uz scene mešenja hleba, uživanje je zagarantovano. Kada kažete Miris zavičaja, prva asocijacija je etno restoran na Vidikovcu. Ako živite u ovom delu grada, bašta restorana vam je sigurno dobro poznato odredište.

U debeloj hladovini, natkrivenoj krošnjama, možete potražiti spas od vrućine. U bašti postoji i dečija zona, igralište za decu, pa ovo čini restoran idealnim za porodični ručak ili manje porodične proslave. Osoblje u kuhinji je vešto odabrano i čine ga najbolji u svom poslu. Glavni kuvar je veliki profesionalac sa dugogodišnjim iskustvom, koji je radio u eminentim restoranima.


 

Etno restoran Miris zavičaja nam donosi ukuse nacionalne kuhinje. Razlikuju se od drugih etno restorana po tome što imaju svoju furunu, gde na tradicionalan način spremaju specijalitete- jagnjetinu, prasetinu, teletinu ispod sača i najmirisniji domaći hleb. Hrskavo pečenje i najbolju teletinu ispod sača čije se meso topi u ustima možete probati u ovom restoranu. Ako ste ljubitelj obroka „na kašiku“, pronaćićete u Mirisu zavičaja odabrana kuvana jela – prebranac, grašak, paprikaš ili boraniju. Sarmice u zemlju sa kiselim mlekom ili ribić u kajmaku ovde zaslužuju poseban aplauz.

Ono koji vole meso, ovde će moći da izaberu nešto od velikog izbora specijaliteta sa roštilja na ćumuru, a naša preporuka je da probate punjen zlatiborski opanak. Za one koji vole da se drže da se provrereno dobrog izbora, tu su pljeskavace i kobasice od najkvalitetnijeg mesa. Omiljeni slatkiš koji se posebno izdvaja je nutela čiz, pravo čokoladno zadovoljstvo.

Domaću pitu sa višnjama i baklavu sa orasima takođe morate probati, jer su neodoljivo ukusne. Restoran Miris zavičaja je i boemsko mesto, pa su vikendi namenjeni za večeri uz živu muziku. Prijatni zvuci akustične gitare vas ovde čekaju svakog petka. Obzirom da je restoran poznat kao kuća dobre rakije, preporuka je da probate dunju.



U Miris zavičaja se gosti zaljubljuju u prvi pogled, pa ako poželite da tu lepotu podelite sa dragim ljudima tokom neke intimne proslave, deo restorana možete rezervisati za manje svečanosti. A ovaj restoran bi bio i vaš logičan izbor svaki put kada zaželite nacionalnu kuhinju u najlepšem ambijentu, i tada možete svratiti u ovu Skadarliju na Vidikovcu.

Na ivici gde se središte Vračara stapa sa živopisnim ulicama Čubure i Neimara, u blizini Hrama, načičkane kuće i zgrade prave sliku gostolju...


Na ivici gde se središte Vračara stapa sa živopisnim ulicama Čubure i Neimara, u blizini Hrama, načičkane kuće i zgrade prave sliku gostoljubivog susedstva: bez mnogo buke i gužve, taman toliko da ga učine udobnim za život sred jedne metropole. Baš tu se nalazi u blizini Čuburskog parka, i poznati zanatski centar Vračara, gradić Pejton. 

Na uglu Makenzijeve i Katanićeve, u srcu Vračara nalazi se i pab istoimenog naziva- Pejton pub - na adresi  Katanićeva 1. 


Inspirisan podvodnim svetom, u duhu morskih dubina, unutrašnjost paba je sređena tako da imate utisak da ste u modernoj podmornici. Zanimljivi detalji i rekviziti poput starog radio aparata na zidu doprinose rustičnosti enterijera. Drveni reprezentativni šank dominira u uglu i kao da vas poziva da popijete koje pivo više. 

Kako nam predstoje topliji dani, bašta je idealna za uživanje u dugim letnjim večerima uz pivo, klopu i možda sa ekipom uz utakmicu. U pabu se utakmice prikazuju na platnu, a na terasi za praćenje sportskih događaja su postavljeni televizori. Pab je i pet friendly, pa ako svraćate ovde na kafu, možete povesti i ljubimca. 


Petak je predviđen za tematsko karaoke veče, sedeći stolovi se pretvaraju u barske i tada možete testirati vaše vokalne sposobnosti. Subotom je veče za provod pa se tada u pabu organizuju svirke uživo, pop i rok karaktera. Svakog dana se možete u pabu opustiti uz dobru, opuštenu atmosferu i odigrati partiju pikada sa društvom. 

A kada ogladnite, možete da birate za šta se raspoloženi tog dana. Jelovnik vam nudi različite opcije – finger food, burgere, obrok salate. Pice mogu biti pravi izbor za vas ako dolazite sa decom, pa je zato za porodice ovo najbolja opcija jer svi volimo picu. 

Naša preporuka je da probate magic shroom burger, sa 100% premium junećim mesom u kajzerici bez aditiva, uz dodatak krompirića i pohovani luk je prava poslastica za ljubitelje ovakve klope. Selekcija kvalitetnih kobasica koju čine kranjska, ljuta i kobasica sirom je tu za istinske pivopije. 


A mesnata svinjska rebra zaslužuju specijalnu pažnju u Pejton pubu. Bogata porcija od 400gr rebaraca uz BBQ sos i začinjeni krompir je dobitna kombinacija. 

Na kraju, svi znamo zbog čega se u pab dolazi. Pa, zbog piva, naravno! U Pejton pabu možete pronaći preko 35 vrsta piva, što domaćih, što stranih. Selekcija iz Holandije, Francuske, Nemačke, Česke, točena ili zanatska piva, ovde je ponuda drugačija i inovativna. A kada smo kod noviteta, moramo naglasiti da u Pejtonu možete probati vrhunska piva kraft domaće pivare iz Leskovca, zanimljivog imena – Academia, pa se možete osvežiti uz hladnog Asistenta, Filozofa ili Profesora. A nedeljom specijalna ponuda- za određena piva važi akcija da je svako treće gratis.



© 2019 Gdecemo.rs Blog by LABNET e-Commerce team

gdecemo.rs
Telefon: +381 61 433 2366
Email: office@gdecemo.rs